Christianshavns Idræts Klub

Christianshavns_Idræts_Klub.png

Stiftet
(1.) oktober 1921

Bedste herrehold
se underside

Spillesteder
Kløvermarken – fra 1971
Sundby Idrætspark
Legepladsen på Chr.havns Vold

Rækkevindere
se underside

Med i DBU København
1932/33 til nu

Bedste kvindehold
se underside

Spilledragt
Blå trøje og hvide shorts – i KBUs kampprogram i 1967 og fast fra 1980
Blå trøje med sort V og hvide shorts

Slår sig i 1926 sammen med Christianshavns Boldklub.
Deltager under navnet CB indtil 1932/33.

CIK Fodbold er den selvstændige fodboldafdeling i Christianshavns Idræts Klub (CIK). Foreningen har klublokaler i CIK Sportscenter, Bådsmandsstræde 20, 1407 København K og afvikler træning og hjemmekampe på Kløvermarkens Idrætsanlæg. Det hele startede som en idé på Christianshavns Store Volds legeplads, hvor en række diskussioner mellem syv lokale ”kondiløbere” en sommeraften 1921 ledte til, at en boldklub stiftes 1. oktober 1921. Initiativtager var Axel Michaelsen, der vælges til første formand – hurtigt afløses han af først Samuel Jensen og siden Jacob Michaelsen. Kasserer bliver i første omgang Harald Gunnersen – han afløses af ”lange” Tom. Den lokale præst og Afholdsbevægelsen Blå Kors donerer klubbens første fodbold – læder med snøre. Man lægger ud med at spille mellem træerne på Christianshavns Vold – men fra foråret får man fast spilleplads bag brandstationen på Kløvermarken (på hjørnet af Kløvermarksvej og vejen ned til nyttehaverne), men omklædningen skete i det fri.

I 1919 var Christianshavns Boldklub (CB) stiftet. CB deltog hos KBU. 1926 fusionerer den og CIK – fortsættes som CIK. Derfor regner CIK selv sin stiftelse til 1919. I starten anvendte man gymnastiksalene på Christianshavns skole til træning og spillede på Kløvermarken om sommeren. Klubben flyttede ind i det tidligere E. Nobels Tobaksfabrik i Bådsmandsstræde i 1971. Dameafdelingen opstod allerede i 1947 – men egentlig damefodbold introduceres først i 1972 af Jens K. Jensen og Inger. CIK optog hurtigt andre sportsgrene som boksning og brydning.

Med virkning fra sæson 1932/33 har CB hos KBU skiftet navn til CIK, der lægger ud med 4 senior- og 4 ungdomshold. Kontaktadressen er den samme som CB havde – nu hedder den blot Boldklubben CIK, Kløvermarksvej 4, S. Klubdragt ligeledes uændret.

Idrætsbladet angiver 1. august 1949, at CIK fejrer 30 års fødselsdag i Sundby Idrætspark med følgende program startende kl. 10 :

Landsstævne i Brydning

Kamp CIK drenge mod Gudhjem/Østerlars fra Bornholm

Tovtrækning

International cykelprogram (det står den lokale cykelklub for)

CIK – B 1908 (KS-hold)

Stafetløb for boksere

Opvisning i fribrydning

DBU Københavns Fodboldmagasin

2008/3 : "CIK-en multiklub med store traditioner"
2008/3 : Pludselig var der et juniorhold
2008/3 : Bredde med ambition
2015/3 : En 3. halvleg, som blev Danmarkshistorie

Foto Kløvermarken CIK.jpg

CIK Fodbold er den selvstændige fodboldafdeling i Christianshavns Idræts Klub (CIK). Foreningen har klublokaler i CIK Sportscenter, Bådsmandsstræde 20, 1407 København K.
Klubben flyttede ind i det tidligere E. Nobels Tobaksfabrik i Bådsmandsstræde i 1971.