Boldklubben Blaagaard Kammeraterne

DBU K.png

Stiftet
29. juni 1929

Bedste herrehold
B række I

Spilledragt
Blå trøje med hvid krave og opslag samt blå shorts med hvide striber langs siden - fra efterår 1935
1. holdet spiller i blå trøje med hvid krave og opslag samt sorte shorts - fra efterår 1934
Rød trøje med sort krave og opslag samt sorte shorts

Med i KBU
1933/34-36

Spillested
Fælledparken

Klubben er stiftet 29. juni 1929 med Christian Richard Madsen som første formand. De øvrige i den første bestyrelse var Poul Jørgensen og Walther Rylander. De første år spillede klubben - der da kaldte sig Blaagaard Kammeraterne - hos ABU (det senere DAI), hvor den bl.a. vinder B-rækken og i 1932 når frem til slutkampen mellem de 5 kredse, for her i finalen at tabe til Hellas. Derefter søger klubben optagelse i KBU - hvor den opnår medlemskab på betingelse af at ville droppe "Kammeraterne" og kun kalde sig Blaagaard.

Citat fra klubbens ansøgning om optagelse i KBU: Da vi grundet paa forskellige Forhold indenfor A.B.U. tænker paa fra Efteråret at starte indenfor K.B.U. tillader vi os herved høfligst at forespørge om Betingelserne herfor og hvor meget Kontingentet er for Klubberne i K.B.U.

Vi var Københavnsmester i 1932 og skulde derfor mene, at vi var kompetente til at starte indenfor K.B.U.'s Rammer.

De bedes venligst oplyse os om det seneste Tidspunkt for Indmeldelsen for at starte til Efteråret og bedes De venligst omgaaende give os svar saa det er os i Hænde senest Tirsdag d. 18.ds.

Idet vi haaber omgaaende at høre fra Dem.

København, den 11-4-33 - med Højagtelse B. Olsen, Ahornsgade 6, III (sekretær).

Senere - 10. maj 1933 - henviser man til, at mange af sine bedste spillere ikke vil starte for klubben førend man er kommet ind under KBU.

Den formelle ansøgning - bilagt klubbens love - fra Blaagaard Kammeraterne om at blive medlem af KBU kommer 10. maj 1933. Ansøgningen er vedlagt en liste over aktive medlemmer (findes hos KBU) omfattende 67 over 16 år, 34 junior, 26 passive, alle angivet ved deres bopæl. Formand Carl Hansen, Skyttegade 27, 2. sal. Allerede 14. august 1933 følger en maskinskrevet suppleringsliste med 28 senior, 4 junior og 3 passive, der er indmeldt siden maj.  Boldklubben Blaagaard træder sammen med en række andre klubber ind i KBUs turnering til sæsonen 1933/34 – lægger ud med 3 seniorhold og 3 ungdomshold. Klubbens kontaktperson er B. Olsen, Ahornsgade 6, 3, N. Den første KBU-kamp er på udebane 20. august 1933 mod Dragør (Blågård vinder 6-3) – første KBU-hjemmekamp er søndagen efter i Fælledparken mod Amager Kammeraterne (Blågård taber 2-5). Man oplever det særsyn, at klubben et par sæsoner stiller op i anden klubdragt med sit 1. hold end de øvrige hold i klubben er iklædt. Klubben slutter i KBU allerede med udgangen af foråret 1936 – til slut er man kun 2 seniorhold. Sidste kontaktperson er Chr. Dahl, Pr. Charlottegade 47, 4, N og sidste kamp er på Englandsvej (Sundby Idrætspark) 14/6 1936 mod Olympia.

Blågård er navnet på et kvarter på Nørrebro - der igen har navn efter et landsted, der lå uden for Peblingesøen på Nørrebro.