Bispebjerg 50 år

Bispebjerg Boldklub – 1943-93

Resume : 12. juni 1943 stiftes Idrætsklubben Bispeparken – første formand bliver K. R. Nielsen. Sportsgrenene er gymnastik (h+k), håndbold (h+k) og fodbold (h). 14. juni tages svømning med – på badeanstalten Mågen i Hellerup – og 2. oktober 1946 bordtennis. Men allerede i efteråret 1944 har man skiftet navn til BBG = Bispebjerg Boldklub & Gymnastikforening. Man vælger en spilledragt med hvid trøje (med skjold) og røde bukser. Den første kamp er 17. august 1943 mod Velo (2-4). I 1950 tager man kontakt til BBK = Bispebjerg Boldklub, der holdt til i Lersøparken med omklædning i en bunkers. BBK var stiftet 25. april 1944 under DAI med fodbold og håndbold og med Villy Bertelsen som formand. Deres spilledragt var grøn/hvidstribet trøje og sorte bukser – nåede i 1950 at være den største DAI-klub.

12. november 1951 går BBG og BBK sammen i Bispebjerg Boldklub med Bjørn Kristoffersen fra BBK som formand. I vinteren 1972 udvides med damefodbold – første kamp 22. april 1972. Ungdom startes tildigt i klubbens historie – en af spillerne var Kaj Lerby – men de voksne ser noget skævt til, at ungdommen optager plads. Så hurtigt dør ungdomsafdelingen ud ved at træneren tager spillerne med over til B 1903. Genopstår dog ret hurtigt. Et særligt skisma er Ole Madsen, der starter i Bispebjerg – forsøges lokket over i AB af sin skolelærer, men det får man forhindret, for så kort efter at smide ham ud af klubben. Så går Ole i Stefan.

Særlig afsnit om og med en række af ”de gamle” – der lægges ud med Bjørn Kristoffersen. Han skulle efter sigende have flyttet afmærkningerne for grundstøbning og pilotering i nattens mulm og mørke, så klubhuset blev 70 kvm. større – hvilket indbragte ham en reprimande fra ”Bystyret”. Han bliver klubbens første æresmedlem.

Andre klubber :
Bispeparken, BBG og BBK som forgængerne - Stefan

Baner :
Første hjemmebane er Grønnemosen – i starten arbejdsskur som klubhus og med en udendørs vandhane et stykke fra skuret.
Anden hjemmebane bliver Lersøparken – hvor man klæder om i en bunker med petroleumslygte, og hvor man måtte hente vandet til at vaske sig i en mælkejunge fra Bispebjerg Hospital. I starten har man sit eget skur – senere går man sammen tilskyndet af Kommunen med Stefan og får deres klubhus udbygget. I flere omgange rives ned, bygges nyt med stor andel af selvbyggeri. I 1977 får man et særskilt klubhus til kvinderne (Karens Hus). I 1979 flytter Stefan væk, så Bispebjerg er alene i Lersøparken og man får lov til at restaurere og grundstøbe – færdigt 23. november 1985.
Keldsøvej – benyttes i 1972-76 af damerne med omklædning på Emdrup Skole.

Landsholdsspillere : Maj-Britt Andersen i 1974

Markante foto :
Fra bunkeren i Lersøparken