Den Arabiske Union

DBU K.png (1)

Stiftet :
ukendt

Bedste herrehold :
Serie 3

Spilledragt
ukendt

Med hos KBU :
1993

Spillested :
Ryparken

Holdet var fodboldafdelingen af "Den Arabiske Union i Danmark", hvis formål var at sørge for en positiv og konstruktiv kontakt med det danske samfund på det kulturelle, sociale og sportslige område. Ideen var at hjælpe araberne i integrationsprocessen og samtidig give danskerne mere indsigt i den arabiske kultur.

Den Arabiske Union deltager kun i sæsonen 1993. Med et enkelt seniorhold, der fik tildelt hjemmebane i Ryparken. Forud for deltagelsen var der afholdt et møde af og hos KBU i samarbejde med den nys afgåede FIFA-dommer Arne Paltoft for Den Arabiske Union, FC United og Vardar – 3 klubber, der alle skulle debutere i 1993 i KBUs rækker og som var præget af stor overvægt af spillere med anden etnisk herkomst. Formålet var dels at informere om det praktiske ved at skulle deltage i en KBU-række, men også for at forebygge uheldige episoder under kampene.

Den Arabiske Union skulle lægge ud med at møde JIF Hakoah i Ryparken på banen, der dengang lå på modsatte side af Jernbanen (tunnel under den forbinder de to sider) og var lejet af Svanemølle Kaserne, – en kamp som Arne Paltoft selv dømte. KBU havde sendt en repræsentant fra Turneringsudvalget til at overvåge kampen – han kunne berette om en ovenud fredelig kamp, hvor begge hold viste helt enestående Fair Play. Kampen endte 1-1 – og eneste episode var, da dommer Arne Paltoft ville demonstrere at et indkast var i en bestemt retning og på det nærmeste kom til at slå en spiller fra Den Arabiske Union ned.