Amandas Sønner

Amandas Sønner

Stiftet
28. november 2018

Bedste herrehold
Serie 5

Spilledragt
Blå trøje, hvide shorts og hvide strømper

Med hos DBU København
2019 til nu

Spillested
Kløvermarken

Klubben melder sig til hos DBU København ved årsskiftet 2018/2019 og placeres i Serie 5 pulje 17 med sit enlige tilmeldte 11M-hold.

Klubben er stiftet af en række fynboer primært fra Kerteminde og omegn efter at de er flyttet til København.. Initiativtagerne bag klubbens stiftelse var Christopher Rasmussen, Jonas Klinge, Mathias Hyllegaard, Kasper Gahrn, Nicki Enevoldsen og Emil Saysette. Navnet ”Amandas Sønner” fandt klubbens "Poet" - Mathias Hyllegaard – på. Det viser om noget en ikke-svigtet kærlighed til hjemstavnen.

Historien om Amanda er i korte træk om en ung pige - oprindeligt født Sophie Krag - fra Kerteminde, som endte med at lide en krank skæbne og døde af sygdom kun 40 år gammel. Hun var en del af en søskendeflok på 8, og datter af urmager Edvard Krag og hustru Marie Catrine Ovesen Wittrock og rejste som 20-årig til København for at blive skuespillerinde, som hendes søster Augusta Møller allerede var. Hun blev optaget som revyskuespiller på Nørrebros Teater, og blev der forlovet med forfatteren Anton Melbye, som var 10 år ældre. Historien fortæller så, at hun mødte en gammel bekendt fra Kerteminde, jurastuderende Wilhelm Nielsen. Det endte med en flirt, selvom hun var forlovet. Det førte til et brud på forlovelsen, som satte forargelsen i det bedre borgerskab i gang, og en af Anton's gode venner, komponisten Axel Schwanenflügel, skrev til vinterrevyen en vise "Harper i luften" fra 1893 med den siden kendte indledningslinje "Min Amanda var fra Kerteminde". Byen Kerteminde har selvfølgelig for længst tilgivet sin "Amanda" for sin troløse udskejelse og taget hende til sig med en statue, som symbol på Kertemindes dejlige døtre der - friske og yndige, som de er og bør elskes. Statuen Amanda er Kertemindes vartegn og udført af kunstneren Robert Lund Jensen i 1954.

Meget naturligt har man som klubdragt valgt blå trøje, hvide shorts og hvide strømper som spilledragt – da det er barndomsklubbens, Kerteminde Boldklubs, farver.

Klubben spiller sin første kamp - i Serie 5 pulje 17 - fredag 12. april 2019 kl. 18.15 hjemme på Kløvermarken mod Silenus, hvor opgøret ender 3-3.