Boldklubben Absalon

Absalon 2.png

Stiftet :
28. december 2012

Bedste herrehold :
alle år 7M

Spilledragt :
Sort trøje og sorte shorts

Med i DBU København :
2013-17

Spillesteder :
Kløvermarken (fra 2014)
Valby Idrætspark
Lundehusparken

Boldklubben Absalon, der i folkemunde blot kaldes BKA, er en amatørfodboldklub stiftet i foråret 2013 og som fra sin start deltager i DBU Københavns 7-mandsturnering for herrer.

Klubben er opkaldt efter Biskop Absalon, stifteren af København, og navnet er valgt for at understrege klubbens og spillernes kærlighed til den gamle hovedstad. Boldklubben Absalon er stiftet af en gruppe venner, der savnede at spille fodboldkampe med ære og point på højkant. Denne gruppe bestod blandt andet af Andreas Philippe Bauchy, Christian Grevil, Jean-Daniel Cramer og Jesper Henriksen, der alle er med ved stiftelsen og desuden udgør klubbens første bestyrelse. Siden stiftelsen blev kernen af stamspillere udvidet, og nye spillere er rekrutteret blandt klubbens netværk, samt via en dedikeret scoutingindsats på diverse fodboldbaner byen over.

Klubbens logo er inspireret af middelalderens våbenskjold og vil i den færdige udgave forestille de to remedier Biskop Absalon oftest er afbilledet med, nemlig en økse og et kors. Logoet var i starten af 2016 stadig blot på kladde-stadiet, da klubbens tilknyttede grafiker var en travl herre, men afløste kort efter det midlertidige (dog kom kun øksen og ikke korset med og årstallet blev 2013 selv om klubben officielt er stiftet 3 dage før 2013).

Da klubbens kerne udgøres af en relativt stor gruppe gamle venner, er der naturligvis også (relativt) fast opbakning fra Absalons Fanklub, der dog primært består af spillernes kærester, samt øvrige venner med mindre imponerende boldføling. Fanklubben møder dog mest talstærkt op, når kampene afvikles på solskinsdage.

Boldklubben Absalon kan følges på de sociale medier, hvor der ofte bliver postet holdfotos og kampreferater til stor glæde for klubbens mange fans.

Klubben rykker ret hurtigt frem i hierakiet. Før hver kamp samles alle spillerne og ytrer klubbens kampråb: ”Hvad kæmper vi for? ABSALON!” - Forza BKA!

Klubben spiller sin første kamp i 7M Herre 3 på hjemmebane i Lundehusparken 17. august 2013 mod CBS Sport, som man besejrer 4-2.

Klubbens sidst spillede kamp er 23. oktober 2017, hvor man i 7M Herre 2 pulje 2 spiller 3-3 mod B 93 på Kløvermarken. 

Klubbens udmelder sig af DBU København officielt per 1. maj 2018 - og fortsætter i DAI.

Absalon 1.jpg Tidligere logo