Passeren kom i brug
Alle stiftede bekendtskab med en passer i skolen – lærte at tegne cirkler og bruge den på anden vis udi geometriens verden. Også i sløjd kunne man komme ud for at bruge passer. Den kunne nu også bruges til andet ude i den virkelige verden – det er Standard et levende eksempel på.
Standard havde haft en ganske fornuftig ungdomsafdeling – men i starten af 1950erne var den nærmest faldet helt og aldeles fra hinanden. Heldigvis for Standard fik Bent Hartmann tid og energi til igen at yde en jætteindsats. Og det skulle ske med brask og bram. Der blev meldt 4 hold til i KBUs ungdomsturnering. Men spillerne – dem havde man ikke. Hvor skulle de komme fra ?
Bent tog passeren – satte den på Københavnerkortet, eller måske snarere Amagerkortet med det ene ben (det uden blyantspidsen) i Kløvermarken som centrum og tegnede en cirkel. Så blev der fremstillet en seddel med oplysning om Standard og dens træningstider i fodbold. Med dem parat var det ud i virkeligheden. Rundt på cykel inden for den tegnede periferi – sammen med konen. Når man spottede nogle drenge, der spillede fodbold, blev de straks kontaktet og stukket en seddel i hånden – måske også et par ekstra til de kammerater, der ikke lige var med på det tidspunkt i spillet. På den måde fik man skabt holdene – og det kostede jo kun 1 kr. i kvartalet at være medlem i Standard Ungdom dengang.
Også på anden vis var det en tid, hvor man vendte alle 5-ører. Tøj gik i arv fra de spillere, der var vokset fra det – skulle lige sys en ekstra gang hist-og-her. Det var ikke muligt at købe på kredit inde i sportsforretningen Poul Holm i Silkegade – så Bent og fruen måtte selv træde til. Det gjaldt om at få fat i noget rødt kantbånd, der ikke smittede af, når bukserne skulle vaskes. For Standard spillede i hvide bukser med røde kanter – og det kunne man ikke bare sådan gå på akkord med. Fodboldstøvler skulle der også til – dem organiserede Bent delvis for egne penge, at drengene kunne købe på afbetaling. Kunne man som dreng skaffe en ny spiller til klubben, var der lodtrækning om førstepræmien – netop et par nye fodboldstøvler. Det var en god ide at have flere lodder med i den bowler. 2. præmien et par strømper – 3. præmien en trøje med emblem. Der blev også tid til at organisere målaktier – bl.a. gav ejeren af Aulin Bolighus 1 kr. per mål – han var nu også i familie med Bent.
Kilde : KBUs 100 års jubilæumsskrift ”På Banen”
Boldklubben Standard gjorde brug af passeren