Det gamle Fodboldleksikon

Fodbold er Danmarks Nationalsport. Dansk fodbold styres af Leo Frederiksen (DBUs formand) og DBU i uskøn forening. Styreformen indskrænket monarki – med Frederiksen som monarken og DBU der er indskrænket. Leo Frederiksen er udgået af Fyrstehuset Stævnet, der er dansk fodbolds Ku Klux Klan. Stævnet har følgende hovedopgaver : 1) spise de bedste stykker smørrebrød ved alle fodboldmøder 2) irritere Pressen 3) stjæle spillere fra ikke-stævneklubber 4) gøre livet surt for de københavnske serieklubber 5) forhindre at små klubbers spillere kommer på landsholdene 6) arrangere snestorme og jordskælv, når dens egne klubber spiller og er bagud. Som biopgave skal de foranstalte fodboldkampe mellem engelske og danske fodboldhold.

Dansk fodbold er strengt anti-professionel – der er ingen, der tjener penge ved at være fodboldspiller i Danmark. Det er først og fremmest opnået ved at uddele præmier, som det er komplet umuligt at afsætte på noget marked. Desuden våges der stærkt over, at ingen spiller får mere end 2 sodavand efter kampen.

Dansk fodbolds vigtigste kamprække er Danmarksturneringen. Inddelt i divisioner. Ifølge dagspressen er spillet i bedste række af sørgelig lav kvalitet; spillet i laveste til gengæld kendetegnet ved lutter talentfulde og frisksparkende hold. Fodboldklubberne har mærkelige navne, som nemt kan forvirre og forveksles. AB er således ikke en medicinalfabrik, KB ikke et bryghus, Frem ikke et leksikon, Fremad ikke en sygekasse, HIK ikke et opstød og Skovshoved absolut ikke nogen handskefabrik. B 93 og B 1903 er ikke sulfamidpræparater eller hemmelige agenter.

Fodbold spilles af 2 hold. Hjemmeholdet består af 11 spillere – 1 målmand + 10 i marken, der stilles op efter et særligt system – modstanderne består af 11 ansvarsløse, forbryderiske og bissede børster. Reglerne er internationale og varieres kun lidt efter de forskellige lande : i England er det spillerne, der sparker til bolden – i Amerika spillerne, der sparker til hinanden – i Italien tilskuerne, der sparker til dommeren – i Rusland er spillet så socialiseret, at det er bolden, der sparker til spillerne.

Kilde : Frit efter ABs Ballosophen – gengivet i Frems medlemsblad 1948/nr. 1

Kilde Frems medlemsblad 1948 efter oplæg fra ABs Ballosophen

Leo Frederiksen - på det tidspunkt DBUs formand

Den stærke fodboldsammenslutning Stævnet