Udkigsmanden

En person fik i perioden 1940-50 uvurderlig betydning for klubben Union. Han gik under navnet ”Udkigsmanden” – men ønskede at være anonym. Dog ikke mere anonym end at han optræder på et holdbillede som netop ”udkigsmanden”.

Udkigsmanden har støttet Union – tør man sige massivt – gennem årene, hvor klubben havde mere end svært ved at klare sig selv økonomisk. Det er ikke småbeløb, han har ofret på Union og som regel med resultat. Han har betalt flere trænerhonorarer, givet adskillige præmier, hjulpet klubben igennem dens økonomiske trængsel. I 50-års jubilæumsåret, 1950, skænker han en dragt til hver spiller på 1. holdet.

Første gang han dukker op er i 1939 – her omtales han som ”gammelt medlem af Union”. Igennem Carl Rasmussen - som stråmand – skænker han 9. januar klubben 500 kr. til at aflønne en træner og købe sig nogle rekvisitter for. En stor sum dengang, hvor 2. verdenskrig endnu ikke var gået i gang.

1941 dukker han op igen – nu udsætter han 100 kr. for hver vunden kamp og 50 kr. for hver uafgjort, 1. holdet opnår. Året efter viser han sig igen – i 1942 vil han betale trænerhonoraret, hvilket den tidligere landsholdsmålmand, Sofus Hansen, nyder godt af. For det er ham, der engageres som træner.

1947 er han der atter – med 500 kr., som Union kan bruge som de vil. Og det var der brug for, for klubbens økonomi var meget anstrengt også det år. Og så igen i 1950 – jubilæumsåret med spillerdragterne til 1. holdet.

Udkigsmanden har haft overordentlig stor betydning for klubben – og bringes derfor i jubilæumsskriftet en hjertelig tak – uden at skribenten røber hans sande navn.

Kilde : Union 50 år

union 1.gif

Kilde Union 50 år