Københavnerkampe

Man kan stadig rette sig op, skyde hagen og brystet frem som københavner, når man læser om fodbold i gamle dage. Provinsklubberne var ikke på højde med hovedstadens klubber. Derfor så de meget gerne, at de gode københavnerklubber lagde vejen forbi til en opvisningskamp. Det var vejen til selv at blive bedre – samme begrundelse vi hører i dag, når vore egne topklubber fra Superligaen opnår deltagelse i de europæiske klubturneringer.

De københavnske klubber havde dobbelt udbytte. De fik en hyggelig og fornøjelig tur i godt indbyrdes samvær med gode kammerater – og samtidig et godt tilskud til klubbens økonomi. Flere københavnerklubber fandt nemlig ud af, at man kunne tilbyde sig til ikke blot én, men til en række provinsklubber – i dag ville den slags snildt kunne klares over nettet og Facebook – for en pris på 150 kr. per dag eller 225 kr. for 2 dage, men så med frit ophold. Omkring højtider som påsken gjaldt det om at få alle 4-5 dage besatte. Der var god interesse – det var ret nemt at lave en helt lille turné til Jylland eller Bornholm. Kampe på Sjælland – Fyn melder historien ikke noget om – kunne man klare som weekendarrangement.

Valby Boldklub kan berette om en påsketur i 1925, der over 5 dage bragte klubben til Struer, Holstebro og Silkeborg – med 2 kampe hos sidstnævnte. Indtægt 525 kr. – et efter datidens forhold betragteligt beløb. Man undlader ikke at berette, at man spillede 2-2 mod Struer, tabte 1-5 til Holstebro, men vandt 3-1 og 11-2 over Silkeborg. 4 kampe på 5 dage – det er jo helt britisk i vore dage.

Kilde : Valby Boldklubs 75 års jubilæumsskrift

Valby_Boldklub_af_1912.png (1)

Kilde Valby 75 år