Forligskamp

På et ekstraordinært repræsentantskab i Dansk Idræts Forbund 23/2 1930 vedtog man, at så længe Dansk Arbejder Idræt (DAI) opretholder sine nuværende love og sin amatørdefinition kan et samarbejde mellem DIF (og dermed dets klubber, herunder KBU-klubberne) og DAI ikke finde sted.” Dog skulle DAI lige have en sidste chance for at rette ind, men det forkastes på DAI-årsmødet i december 1930. Det fører til, at en del DAI-klubber melder sig ud for ikke at miste det sportslige samkvem og større sportslige udfordringer de kunne få ved dyster mod bl.a. KBU-klubber.

DAI og DIF finder sammen igen i 1937. Her meddeler man omverdenen, at det ikke længere var forbudt for DIF-klubber og deres medlemmer at deltage i hinandens konkurrencer. En betingelse var dog, at samarbejdet var godkendt af DIFs og DAIs forbundsudvalg for de respektive idrætsgrene (for fodbold altså DBU). DAI beholder sin status som selvstændigt forbund og sine forbindelser med Socialistisk Internationale – men det er DIFs amatørbestemmelser, der er gældende.

Efter idrætsforliget spillede man nogle såkaldte ”forligskampe”, der skulle forbrødre arbejder og borger. En af dem omtales i Idrætsbladet 20/5 1937. Sagen var, at der var indgået en aftale mellem Danmarks Idræts Forbund og Dansk Arbejder Idræt tirsdagen forinden. Den markerer man med en fodboldkamp i Idrætsparken mellem et udvalgt hold fra HIK, Fremad Amager og B 1908 mod et udvalgt DAI-København hold. Først talte Danmarks Idræts Forbunds formand, generalmajor Castenskiold, dernæst redaktør H. P. Sørensen. Kampen vinder de tre KBU-klubber med 2-1. DAI-holdet – spillede ikke uventet i røde trøjer og hvide bukser – hentede sine spillere fra Zero, SSB (3), FKIF, BKIF (2), AIK Valby, Frederiksholm, Brønshøj Kammeraterne (2), Vebro og FIX. Flere af de klubber havner jo senere i KBU !

kilde : Idrætsbladet og DAIs hjemmeside