Det hjertensgode menneske

Handelsstandens Boldklub – HB – lagde i 1947 med sit 3. senior ud mod FB. Med på holdet havde man ”sin store dejlige” back Kaj Jensen – med den brede skilning. Af og til lidt voldsom – det har der nok været en hel del om, når det er HB selv der anfører det – og det sker også i den første kamp i efteråret mod FB.

Da Kaj for 4. gang i løbet af blot 10 minutter havde væltet en FBer og de derved hver gang kom betænkeligt nærmere til HBs mål med deres tilkendte ”dødbold”, gik anføreren lige hen til Kaj og sagde ”Tag nu lidt blidere på det resten af kampen – for ellers tror jeg, det går galt for os denne gang”.

Dommeren, der var fra klubben Borup, havde ellers endnu ikke givet Kaj nogen advarsel for hårdt spil. Men han havde hørt anførerens velmente ord til Kaj. Lidt efter kom dommeren hen til HBs anfører og sagde ”det er synd at skælde Kaj ud, for han er af naturen et hjertensgodt menneske – han er bare lidt klodset engang indimelllem”.
Efter disse ord – måske hørte Kaj dem – fik han rigtig lov til at udfolde sig resten af kampen – og han ku´li´det. Da der var 20 minutter igen af kampen, var der kun 5 spillere tilbage hos FB – resten opholdt sig hos samaritterne !

Kilde : HBs 70 års jubilæumsavis

hb.jpg

Kilde HB 70 år

FB 2.png

HBs modstander

Borup.jpg

stillede dommeren