Der skal mindst 3 til

Der skal mindst 2 til en tango hedder det. 2 er derimod ikke nok til at lave en turnering – 3 må være minimum. I dag er grænsen af DBU København sat til minimum 4. Så i 1895 – det ligger 8 år før Københavns Boldspil Union blev stiftet – var gode råd dyre. Det var Dansk Boldspil Union, der stod for at lave en turnering for københavnske klubber dengang – derudover arrangerede man turneringer i cricket, som var en meget betydelig del af boldspil dengang.

Til efterårets fodboldturnering i Førsteholdsrækken 1895 havde kun 2 klubber meldt sig – KB og AB. Det fik de to klubber til at rende Cricketklubben af 1893 på dørene. Kunne de dog ikke tænke sig at være med – de havde jo i deres medlemsskare flere, der have spillet fodbold både i Østerbro Boldklub (ikke identisk med den senere ØB) og Melchioranernes Boldklub. Begge de klubber var nu nedlagt. En i Cricketklubben blev i hvert fald fyr og flamme – Johannes Gandil. Han stabler et hold på benene og får DBUs tilladelse til under de forhåndenværende omstændigheder straks at deltage i Førsteholdsturneringen. Bestyrelsen i Cricketklubben af 1893 bøjer sig også – for fodboldspillernes skyld. Måske ikke helt uden diskussion – Bestyrelsen ændrer i hvert fald samtidig sammensætning.

Turneringen var kun en enkeltturnering – det betød 2 kampe til hver deltager. Og den skulle først afvikles til foråret 1896. Så der var jo nogen tid til at træne og øve i gennem privatkampe – spille holdet sammen. Holdet møder frem 12. april til den første kamp – Cricketklubben var tro mod sin herkomst mødt frem i helt hvid dragt med klubbens skjold på brystet. Modstander var KB, der viste sig for stærk – de vandt 2-0. 19. april skulle man møde AB – og her spillede man uafgjort 3-3. Det betød en 3. kamp – en omkamp mod AB om 2. pladsen, - for AB havde også tabt til KB. Tilskuerrekord på Fælleden – kampen vandtes af AB.

Det hele mundede ud over 3. pladsen ud i, at man på næste generalforsamling vedtog at forandre klubbens navn til Boldklubben af 1893 - B. 93.

Kilde : B 93 50 års jubilæumsskrift

Kilde B 93 50 år

- og sagens hovedfigur