I DBU har vi ambitionen om at skabe verdens bedste børnefodbold til glæde og gavn for alle børn, dansk fodbold og Danmark. Vi har en fælles national strategi for børneområdet i DBU. Strategien er søsat og nu kræver en kaptajn, der kan sikre fuld implementering i hele landet. Hvis du vil være med til at lykkes med strategiens ambitioner, så er det nu du har muligheden for at blive koordinator for DBU Børnefodbold på tværs af DBU nationalt med forankring i DBU København. Det kræver, at du har dybt kendskab til fodbold- og foreningsverdenen, indsigt i børnefodbold og besidder stærke projektledelses- og koordineringskompetencer.

Stillingen

Med i rollen som national koordinator er du også teamleder for den nationale enhed DBU Børnefodbold. Den nationale enhed er sammensat af børnefaglige profiler fra lokalunionerne og DBU.

Din rolle vil være at skabe de strukturelle rammer for arbejdet med at implementere DBU’s børnestrategi i hele landet (Strategi for dansk børnefodbold (dbu.dk)). Du skal sikre koordineringen af og opfølgningen på børneenhedens arbejde gennem møder, workshops og aktiviteter. DBU Børnefodbold skal sammen omsætte strategiens seks lokomotiver og 12 initiativer til konkrete handlinger i samarbejde med kollegaer i DBU og lokalunionerne. Der er igangsat mange indsatser, som skal følges op og gives yderligere styrke i implementeringen.

Det betyder også, at du både skal være aktiv i egen lokalunion og sammen med DBU Børnefodbold deltage i implementeringsaktiviteter i landets øvrige lokalunioner. Som national børneenhed fungerer I som udviklere, sparringspartnere og rådgivere for lokalunionernes medarbejdere i implementeringsarbejdet. I samspiller derfor med de medarbejdere i lokalunionerne, der arbejder med stævner og turnering, DBU Børneklub, børneudviklingstrænere, uddannelse og øvrige elementer af DBU’s Børnestrategi.

Som national koordinator har du også et ansvar for at facilitere og understøtte de politiske organer, indgå i arbejdsgrupper på nationalt niveau og være organisatorisk bindeled til politisk niveau omkring børnesyn og børnestrategien. Politisk er det DBU’s Børneudvalg og følgegruppen til børnestrategien, som du skal facilitere. Desuden forventes du blandt andet at deltage i møderne og arbejdet i DBUs talentudvalg.

Samlet set vil din rolle være meget dynamisk og veksle mellem det nationale niveau, lokalunionerne og indirekte ud til klubberne. Du skal sammen med DBU Børnefodbold bære viden, indsigt og læring frem og tilbage, så vi binder strategi og praksis nært sammen og dermed løfter børnefodbolden i fællesskab i hele DBU.

Kandidaten

Vi forestiller os, at du har en stærk projektlederbaggrund og gerne med en idrætsfaglig indsigt og erfaringer som børnetræner. Men mest af alt er det væsentligt, at du har en relevant uddannelse og organisatorisk erfaringsbaggrund, der matcher stillingen fagligt, og det kan der formentligt være mange veje til.

Som national koordinator og teamleder for DBU Børnefodbold er der en række af personlige kompetencer og faglige kvalifikationer, der er fordelagtige at have:

  • Indsigt i fodboldens potentialer, vilkår og rammer for børnefodbolden
  • Konkret faglig viden om børnefodbold og fodboldmiljøer
  • Stærke relationelle kompetencer, samarbejdsevner og personlig handlekraft
  • Gode skriftlige kompetencer
  • Processuelle og faciliterende kompetencer
  • Erfaring med at omsætte projekter til implementering i praksis
  • Erfaring med konceptudvikling
  • Politisk tæft for at navigere i en medlemsbaseret interesseorganisation

Der er ingen personaleledelse i stillingen.

Yderligere oplysninger

Det er en tidsbegrænset stilling, der løber til 30. juni 2027 med potentialer for forlængelse.

Stillingen ønskes besat hurtigst muligt, gerne 1. december 2024 og senest 1. januar 2025.

Du vil blive ansat på jobløn med stor frihed til at planlægge og tilrettelægge dit arbejde. Du skal forvente, at møder og arrangementer kan planlægges uden for normal arbejdstid, da det er frivillige aktører, vi betjener og understøtter.

DBU København er beliggende på Østerbro lige ved Svanemøllen station. I DBU København er der aktuelt 17 ansatte. Dit arbejdssted vil have udgangspunkt her, men som national koordinator vil du have mødeaktiviteter rundt i hele landet både med og uden overnatning og skal derfor være indstillet på en vis rejseaktivitet.

Det er en fordel, at du har kørekort og adgang til egen bil.

Hvis du i øvrigt har spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte direktør for DBU København Tabita Sonne-Dalsø på mobil 2194 6768 (send gerne sms med navn og stillingsinteresse)

Ansøgninger

Ansøgning, CV og uddannelsespapirer skal sendes via Jobindex.

Sidste frist for ansøgning er søndag den 3. november 2024.

Vi holder første samtaler 11. november 2024 og anden samtaler 14. november 2024.

Jobbet søges via QuickApply på Jobindex - klik her.