En af de første klubber, som har opnået status som DBU Børneklub under Lauras rådgivning, er Husum Boldklub.

I weekenden fejrede klubben officielt deres nye titel, som markerer et vigtigt skridt i deres vedvarende indsats for at fremme et trygt, sjovt og lærende miljø for børn. For Husum Boldklub er titlen både en kilde til stolthed og en forpligtelse til at fortsætte udviklingen.

" At blive DBU Børneklub er først og fremmest en anerkendelse af flere års arbejde og vores frivilliges kæmpe indsats for at skabe et attraktivt, udviklende og børnevenligt fodboldmiljø. Det er vi meget stolte af.
Dernæst er det en forpligtelse for os, så vi videreudvikler vores foreningstilbud og også fremadrettet sætter fællesskab, bevægelsesglæde og gode oplevelser for alle børn forrest
 " siger Bjarke Bak Pjetursson, børneudviklingstræner og pigekoordinator.

Husum BK Foto Bjarke Pjetursson (8) Husum BK er netop blevet DBU Børneklub. Foto: Bjarke Bak Pjetursson

En legende tilgang til spillet
For Husum Boldklub er børnefodbold meget mere end selve spillet – det handler om at skabe gode oplevelser i et positivt og støttende miljø.

"Det er mødet mellem mennesker i børnehøjde med alt hvad den kan trække af humor, fantasi og energi " fortæller Bjarke og understreger vigtigheden af en legende tilgang til fodbolden...

...det handler også om at reducere fodboldspillets kompleksitet. Det er både lettere for forældre og sjovere for vores børnespillere, når vi grundlæggende betragter fodboldspillet som børns fangeleg med en bold. Den legende tilgang og et miljø på børnenes præmisser er altafgørende hos de yngre årgange. " siger han.

HEKLA Børneklub2023 Sofiereimer 2 BK Hekla Foto: Sofie Reimer

Flere klubber i København er allerede DBU Børneklub

B93
BK Fix
BK Hekla
BK Hellas
BK Vestia
Christianshavns Idræts Klub
Dragør BK
FA 2000
FB
GVI
Husum BK
Sundby BK
Ørestad IF

- og rigtig mange er i gang med at blive det

Hvidovre Idrætsforening
Kastrup Boldklub
Østerbro IF
Boldklubben Fremad Valby
Hellerup IK
BK Frem
FC Damsø
AB Tårnby

4 gode grunde til at blive DBU Børneklub

1. Tydelige klubværdier og et fælles mål
Som DBU Børneklub udarbejder I sammen med børneklubrådgiveren et tydeligt værdisæt for klubbens arbejde med børnemiljøet – alt sammen baseret på DBU's børnesyn.

Det giver jeres klub et tydeligt ståsted og nogle klare holdninger til, hvad man står for som klub. Man kan sige at klubberne får en krog at snakke børnefodbold ud fra. Både på bestyrelsesmøder men også den løbende snak med klubbens børnetrænere.

2. Børns sikkerhed er med i børnepolitikken
Som børneklub får I mulighed for at forholde jer til børns sikkerhed i jeres børnepolitik. Det har givet gode vigtige drøftelser i flere klubber.

-Der er ikke noget, som er kommet bag på os, men jeg vil sige at et område som børns sikkerhed har fyldt meget hos os. Vi har selvfølgelig haft styr på tingene før med børneattester osv., men den her proces har været en kærkommen lejlighed i forhold til at få nedskrevet regler og procedure om et emne, som mange måske har lidt berøringsangst med.
Martin Busk, daglig leder i FB

3. Kvalitet via uddannede trænere, øget engagement og fastholdelse
Som DBU Børneklub har man en såkaldt børneudviklingstræner, som vi ofte omtaler som "træner for trænerne". Børneudviklingstrænerens rolle er at støtte, hjælpe og udvikle klubbens børnetrænere i hverdagen. Det giver en rød tråd i klubbens arbejde med børn og en struktur for, hvordan man som klub arbejder sammen om at styrke børnemiljøet.

Sammen med DBU Børneklubrådgiveren lægges en uddannelsesplan for jeres børnetrænere, så I sammen sikrer, at de tilbydes relevant uddannelse. Det skaber øget faglighed og højner kvaliteten i jeres fodboldtilbud til børnene - både på det fodboldfaglige og det pædagogiske plan.

Børneudviklingstræneren i jeres klub får også en vigtig rolle i at skabe et fællesskab omkring børnetrænerne. Det, kombineret med fokus på uddannelse og udvikling, skaber engagement hos børnetrænerne, og er med til at de trives i rollen og forhåbentligt bliver i klubben.

4. I får hjælp hele vejen - også efter I er blevet DBU Børneklub
Processen med at blive DBU Børneklub starter med en uforpligtende dialog med DBU Københavns børneklubrådgiver Laura Milsø Stephensen.

Derefter indgår I en aftale om et gratis klubudviklingsforløb på ca. 25 timer, hvor I sammen arbejder med at komme i mål med de fire forudsætninger, der skal være opfyldt for at klubben kan kalde sig DBU Børneklub:

  1. Klubben prioriteter børnefodbolden økonomisk og organisatorisk
  2. Klubben tilslutter sig og efterlever DBU's Børnesyn
  3. Klubben tilknytter en kontraktligt forpligtet børneudviklingstræner (lønnet eller ulønnet) i løbet af det første år som DBU Børneklub
  4. Klubben nedskrivning en børnepolitik i klubben, herunder procedure for indhentning af lovpligtige børneattester - som underskrives af bestyrelsen

Børneklubrådgiveren hjælper jer igennem denne proces, og derefter fortsætter jeres fællesrejse med formålet om løbende at styrke klubbens børnemiljø.

-Jeg er allerede blevet glædeligt inspirereret af at besøge så mange klubber, der hver især viser et stærkt engagement i at skabe trygge, udviklende og positive rammer for børnene, fortæller Laura Milsø Stephensen, Børneklubrådgiver i DBU København.

 

Laura Milsø Steffensen
Børneklubrådgiver Laura Milsø Stephensen
Ansvarlig for børneområdet herunder børnefestivaller, børneudviklingstrænere og børneklubrådgiver 49 28 91 17