Emil Brix Ohmann og Adelaide Elise Kjær Linddal fra hhv. Husum BK og Hvidovre IF var to af debutanterne på årets rejse med DBU Københavns formandsklub. I år gik turen til Zagreb, hvor deltagerne blandt andet delte de aktuelle sejre og udfordringer de oplever som foreninger i DBU København.

 –  Det var fedt at være sammen på den måde. Som ny formand i Husum BK har jeg deltaget i et par af de andre moduler, men at rejse sammen er intenst på en anden måde. Da vi mødtes ude i lufthavnen, gav vi hinanden hånden, men da vi skulle sige farvel var det med store knus. Det er et meget godt billede på turen. Det gør en kæmpe forskel, at vi kan sparre med andre klubber, dele viden og gribe telefonen, hvis vi har brug for et godt råd fra en erfaren fodboldleder, forklarer Emil Brix Ohmann, som har været formand i Husum BK i et halvt år.

Vi startede med håndtryk, men da vi skulle sige farvel var det med store knus. Emil Brix Ohmann, formand i Husum BK

Adelaide Elise Kjær Linddal nød også den åbne og tillidsfulde stemning blandt deltagerne.

 – Det var en meget givende tur, hvor jeg fik indblik i de andre klubbers udfordringer og mødte en masse bestyrelsesmedlemmer, som brænder for breddefodbolden og foreningslivet. Jeg var særlig imponeret over den åbenhed, der er imellem klubberne. Det er et meget trygt miljø, hvor man lytter til hinanden og er nysgerrige på andres løsninger og ideer, forklarer Adelaide Elise Kjær Linddal, som er bestyrelsesmedlem i Hvidovre IF.

Oplæg af DBU Københavns nye direktør

DBU Københavns nye direktør, Tabita Sonne-Dalsø, deltog også på turen og gav et indblik i sin første periode i DBU København.

 – Det var en virkelig god præsentation og en værdifuld workshop med DBU Københavns nye direktør. Der var mange vigtige og positive oplevelser - fx drøftelserne omkring betydningen af, at DBU og DBU København har en strategi på forskellige områder, og det øgede ledelsesmæssige fokus på opgaven. Det tegner godt. Og der var mange gode input fra de deltagende klubber, fortæller formand fra FB, Henrik Amdi Madsen, som er en del af formandsklubbens styregruppe.

Klubbesøg, oplæg og kampoplevelser 

Turen til Zagreb gav også indblik i en anderledes fodboldkultur, som på mange måder står i kontrast til den danske model. De mest talentfulde udvælges tidligt, mens der ikke er så mange tilbud til de næstbedste, lyder det samstemmende fra deltagerne, der undervejs fik mange lokale input. Den danske delegation var således på besøg i NK Lokomotiva Zagreb, til oplæg med Dennis Gudasic, som er medstifter af Union of European Football Clubs, til kamp i den bedste række, hvor NK Varazdin mødte Dinamo Zagreb og derudover mødtes de med danske Pernille Mrzljak, i forbindelse med en Nations League landskamp for U17-spillere mellem Kroatien og Færøerne. Pernille Mrzljak, som er gift med en turneringsleder i det kroatiske fodboldforbund og har boet i Kroatien i mange år, gav et interessant indblik i hverdagslivet som fodboldfamilie i Kroatien.

Om formandsklubben

Siden 2011 har formandsklubben været et netværksforum for klubledere i DBU København. Hvert år afholdes tre moduler i København med interessante emner, som udvælges af en styregruppe.

Årets sidste modul er en udlandsrejse til en europæisk storby, hvor klublederne får mulighed for at komme tæt på en ny fodboldkultur og arbejde dybdegående med emner, der optager dem i hverdagen. 

DBU København ser frem til en ny sæson med DBU Københavns formandsklub i det nye år. Tilmelding åbner primo 2024.

Har du spørgsmål til formandsklubben er du velkommen til at kontakte Hans Vixø fra DBU København, havi@dbukoebenhavn.dk