Ørestad IF Fodbold har på kort tid etableret sig som et lokalt holdepunkt for Ørestads beboere, der har fået et attraktivt fodboldtilbud lige uden for døren. De senere år har Ørestad IF Fodbold været blandt de hurtigst voksende fodboldklubber på medlemssiden, og klubben er inde i en god udvikling på mange fronter. Det anerkendes nu af DBU Københavns bestyrelse, som er imponeret over klubbens ihærdighed og vedholdende kamp i forbindelse med Ørestad Idrætspark.   

-Vi taler tit om vigtigheden af lokale foreninger, som er tæt på borgerne. Jeg tror det er særligt vigtigt i de nye boligområder, hvor fodbold og foreningsliv kan være en samlende kraft. I bestyrelsen er vi imponeret over klubbens formåen de senere år, og vi glæder os til at følge udviklingen og etableringen af den nye Ørestad Idrætspark, siger DBU Københavns formand Flemming Jensen.  

Den gode nyhed skaber naturligvis begejstring hos fælles formand Thomas Sahl Kellberg.

Vi føler os enormt privilegerede over at modtage prisen som Årets Fodboldklub i DBU København. Vi har siden starten i 2012 haft et klart mål om at blive Ørestads fortrukne Idrætsforening og skabe en klub for fællesskabet. Denne pris er en hyldest til klubben og fællesskabet, som er gået #SammenOmØrestad for at give vores børn, naboer og venner et unikt sted at mødes, og dele glæden ved at spille fodbold med hinanden Thomas Sahl Kellberg, fælles formand i Ørestad IF
Årets Klub 2022 Ørestad IF Klausslettingjensen (14) Thomas Sahl Kellberg og bestyrelsen i Ørestad IF har brugt mange timer på møder, for at komme i mål med planerne for Ørestad Idrætspark. i 2022 kom der så et gennembrud ved budgetforhandlingerne i Københavns Kommune, som har afsat over 60 mio. kr. til det nye anlæg.
Årets Klub 2023 Ørestad IFDY2Q8308 Den præcise plan for Ørestad Idrætspark er ikke på plads endnu, men det besluttet, at der skal være 5 fodboldbaner på anlægget. Foto: Københavns Kommune.

Gennembrud i forhold til Ørestad Idrætspark

2022 har været et særlig godt år for Ørestad IF på facilitetsfronten. I efteråret 2022 besluttede Københavns Kommunes borgerrepræsentation således at godkende planer for Ørestad Idrætspark via budgetaftalen for 2023. Et byggeri til i alt 60,9 millioner.

Drømmen om Ørestad Idrætspark er blevet til virkelighed takket være de lokale ildsjæle fra Ørestad IF, som har holdt talrige møder med politikere, forvaltningsmedarbejdere, By og Havn, Amager Vest lokaludvalg og Grundejerforeningssekretariatet i Ørestad. Alt sammen i tæt samarbejde med bl.a. DBU København.

Ørestad Idrætspark kommer til at indeholde én 11v11 bane, to mindre baner med plads til henholdsvis 5v5 og 8v8 hold, samt to helt små baner til 3v3. Alle banerne får kunstgræs og belysning, så de kan bruges året rundt. Derudover kommer der et nyt klubhus med omklædning, café og møderum m.v.

-Vi er en gruppe af ildsjæle, som er gået forrest i en ny bydel og et byudviklingsområde, hvor idrætsfaciliteter ikke har været prioriteret fra start. Det har ikke været nemt, men nødvendigt. Vi har haft et fantastisk 2022, hvor bydelen har stået skulder ved skulder og skabt et solidt medlemstal, der vokser år for år, med engagerede børn, forældre og frivillige, hvor vi i fællesskab har skabt fundament og vision for Ørestad Idrætspark, som bliver fremtidens sportslige mødested, siger Thomas Sahl Kellberg.

Årets Klub 2023 Ørestad IFDY2Q7973 I 2022 blev Ørestad IF godkendt som DBU Børneklub.

DBU Børneklub og ansættelse af sportslig leder

Det er dog ikke kun på facilitetssiden, at der sker ting og sager i Ørestad IF. I 2022 blev klubben også udnævnt som DBU Børneklub, som den ottende klub i DBU Københavns område. I løbet af sommeren 2022 arbejdede klubben i samarbejde med DBU København på at opfylde alle krav og indsatsområder. Det lykkedes, og prioriteringen af børnefodbolden skal nu skabe endnu bedre rammer for spillerudvikling og i sidste ende gladere og sundere børn.

Den flotte medlemsfremgang har skabt et behov for at styrke klubbens organisation og fodboldfaglighed. Derfor ansatte klubben i 2022, René Christiansen, som sportslig leder for at optimere hverdagen, så de frivillige får tæt sparring og vejledning.

Årets Klub 2023 Ørestad IFHI3Q8233

Fejring fredag den 3. februar 2023

Med kåringen som årets klub i DBU København indstilles Ørestad IF Fodbold også til prisen som årets klub i Danmark.

Ørestad IF Fodbold og DBU København fejrer kåringen næste fredag den 3. februar 2023 fra kl. 16:30 i klubben. Følg med på Ørestad IF’s Facebook-side for mere information.