Den fælles strategi for dansk fodbold frem mod 2025 handler om at udvikle, beskytte og fremtidssikre den sport, som hundredtusinder i Danmark dyrker hver dag – og endnu flere interesserer sig for.

Strategien sætter fælles mål, og et år efter lanceringen er der gode resultater og udvikling i gang på de fem pejlemærker ’Flere medlemmer’, ’Vinder på Banen’ ’Bedre Børneliv’, ’Bæredygtige Faciliteter’ og ’En stærkere Union’.

Flere børn og voksne i klubberne
Vi har sat os nogle mål for antallet af medlemmer i fodboldklubberne. Den gode nyhed er, at vi har overgået vores mål; 340.000 medlemmer. Nu gælder det om at holde fast og fortsætte med at give både børn, unge og voksne nogle gode oplevelser, så de fortsætter med at spille fodbold.

Den massive tilgang af medlemmer kan betyde, at vores ambitioner skal være endnu højere, da vi efter bare ét år er i mål. Dette besluttes i foråret 2023.

Klub- og landshold med i toppen
Vi har sat ambitiøse mål for den professionelle danske fodbold for mænd og kvinder: Vi vil være med i toppen, stræbe efter at vinde EM eller VM og være med i Champions League og andre europæiske klubturneringer.

Som en del af arbejdet for at nå vores mål er der etableret en ny performance-enhed med fokus på at løfte både lands- og klubhold. Dertil kommer tilknytning af en præstationsanalytiker og sportspsykolog på alle rejsende landshold.

Verdens bedste børnefodbold
Vi vil have verdens bedste børnefodbold! En ambition som forpligter. Vi ønsker, at børnene skal være glade for at spille fodbold, og de skal møde både dygtige og uddannede trænere.

DBU Børneklub er desuden et gennemgribende tiltag, som skal være med til at sikre kvaliteten af børnefodbolden i klubberne, som blandt andet skal have en børnepolitik og prioritere børnefodbolden økonomisk.

Innovative og bæredygtige rammer
Danmark skal være en bæredygtig fodboldnation, som tager ansvar. Der skal laves et bæredygtigt nationalt fodboldcenter, et nyt hovedkontor samt moderne stadions i verdensklasse. Dette arbejde er i fuld gang.

Dertil kommer, at DBU vil fordoble sit kommercielle bidrag til udviklingen af dansk fodbold fra 15 millioner til 30 millioner kr. pr. år

Vi er stærkest sammen
Sammenhængskraften i dansk fodbold er vigtig. Vi arbejder på, at de forskellige organisationer i DBU har de samme mål for at stå stærkt sammen. Vil skal have fælles fodslag om initiativer for fodbolden, og både bestyrelser og medarbejdere i DBU, DBU Bredde og Kvindedivisionsforeningen og Divisionsforeningen skal tage ejerskab.

Vi har netop sendt en fælles handleplan om socialt ansvar i dansk fodbold i høring - en såkaldt FSR-handleplan (Football Social Responsibility-strategi), som UEFA ønsker, at alle medlemslande skal udarbejde.

Hvis du vil dykke ned i alle strategiens mål og status på hvert enkelt af dem, kan du blive klogere i faktaarket her