Tabita Sonne-Dalsø kommer fra en stilling som Kultur-, Fritids- og Erhvervschef i Greve Kommune og har bl.a. tidligere været Chef for Strategi & Ledelse i Gribskov Kommune. Hun er uddannet Cand.Scient.Pol. og bor i Værløse med sin mand og tre børn.

Tabita Sonne-Dalsø får som direktør det daglige ansvar for drift, vækst og udvikling af DBU København, hvor hun skal være med til at skabe en moderne arbejdsplads, som på bedste vis kan understøtte medlemsklubbernes behov og fodboldens udvikling i DBU Københavns område.

Skal modernisere DBU København
Et ansættelsesudvalg bestående af medlemmer fra bestyrelsen, og med én repræsentant fra administrationen, har været igennem en grundig ansættelsesproces. Her var Tabita Sonne-Dalsø erfaring med direkte ledelse, ledelse af ledere, indsigt i kommunalpolitik og hendes vindende personlighed blot nogle af de kompetencer, som gjorde at hun var den bedst kvalificerede kandidat til stillingen. 

Vi mener, at vi har valgt den helt rigtige profil til at udvikle og modernisere DBU København, så organisationen er rustet til den virkelighed, vi står overfor nu og i fremtiden. Vi har lagt vægt på at få en profil, som kan tage ejerskab og sikre en sund og åben kultur blandt de ansatte og frivillige, så medlemsklubberne oplever DBU København som en moderne interesseorganisation, der imødekommer deres ønsker og behov DBU Københavns formand, Flemming Jensen

Indgående kendskab til politiske organisationer

DBU Københavns nye direktør kommer med solid ledelseserfaring og indgående kendskab til det kommunalpolitiske område samt arbejdet i en politisk styret organisation. Den erfaring skal hun bringe i spil, så DBU København kommer til at stå endnu stærkere i de politiske arenaer.

”Det kræver tiltagende politisk og strategisk viden, hvis man skal drive og udvikle en organisation som DBU København. Derfor har vi prioriteret at finde en direktør, som har erfaring med det kommunalpolitiske landskab og kan navigere mellem politiske, strategiske og taktiske niveauer – både i idrætten og på kommunalt niveau”, fortæller Flemming Jensen.

Tabita Sonne-Dalsø tiltræder stillingen som direktør mandag den 18. september 2023.

For spørgsmål vedrørende ansættelsen bedes man kontakte DBU Københavns næstformand, Jette Kragh, jekr@dbukoebenhavn.dk