Online uddannelse hitter

Den gratis online dommeruddannelse så dagens lys hos DBU København i april 2020, hvor Corona spændte ben for fysisk fremmøde. Det har i stor stil gjort det nemmere for aspiranter at få tid til at tage dommeruddannelsen hjemmefra, fremfor at skulle bruge en hel weekend på transport og uddannelse.

Hele 9 uddannelsesforløb senere kan vi i dag tælle 318 aspiranter, der har bestået teorieksamen. Og yderligere 60, når marts kursisterne har taget teoriprøven.

Ikke alle aspiranter når dog at trække i Hummel dragten, selvom de står med et eksamensbevis i hånden. Det skyldes blandt andet, at vi som Lokalunion også har et ansvar for selve udbredelsen af kendskabet til fodboldloven. Derfor hører vi ikke alle nyuddannede dommere fløjte, men det kan godt være positivt alligevel.   

En større forståelse for fodboldloven kan betyde at i de nødstilfælde, hvor vi ikke kan stille med en uddannet dommer, vil der sandsynligvis være en dommer på klubniveau, der kan træde til, fordi han har taget dommeruddannelsens teoriprøve.  

Et bedre kendskab til fodboldloven kan være med til at afbøde konflikter, protester og karantæner på holdende. Og vi håber også det kan medvirke til et tryggere kampmiljø.  

Tallene fortæller os, at der skal mange aspiranter igennem uddannelsen, for at kunne tælle nye dommere på fodboldbanerne. Men vi kan også se, at den online dommeruddannelse er den rigtige måde til at få mange igennem, og derfor satser vi stadig på at kunne tilbyde og videreudvikle onlineforløbet. Kurt Bagge, DBU Københavns bestyrelse

Den online dommeruddannelse tages over tre aftener på hver fire timer. Herefter følger teoretisk eksamen, praktisk prøve og tre uddannelseskampe med vejleder.

Det er attraktivt at dømme i DBU København

DBU København er et relativt lille geografisk område med en god infrastruktur. Der er stort set et stoppested eller en station i gåafstand fra alle fodboldbaner. Disse optimale forhold gør det attraktiv for aspiranter udenfor området at dømme i DBU København. Det gør for eksempel årets breddedommer Osman Turan, der bor i Nivå, men dømmer i DBU København.

DBU København har i dag 397 aktive fodbolddommere mellem 15 og 75 år.