DBU København mangler fortsat fodbolddommere, og på trods af en positiv vækst i antallet af dommere, så kan vi ikke opfylde vores målsætning om, at alle kampe skal dømmes af en eksamineret fodbolddommer. DBU København oplever således den største efterspørgsel på fodbolddommere nogensinde, som en konsekvens af at antallet af fodboldspillere/hold vokser.

Derfor har DBU Københavns Dommerudvalg truffet en beslutning om at flere rækker fra efterårets start bliver ”Døm-Selv-Rækker”.

 

Følgende ændringer træder i kraft pr. 1. august 2022.

  • Der stilles ikke linjedommere til U17 og U19 Øst 1 i samarbejdsrækkerne med DBU Sjælland.
  • DBU København påsætter ikke på forhånd dommer til kampe i Herre Serie 5 med undtagelse af Serie 5 førsteholdsrækkerne. Alle øvrige 11v11 i rækker for +32 og ældre spillere bliver også ”Døm-Selv-Rækker", med undtagelse af kampe i pokalturneringen og samarbejdsrækkerne med DBU Sjælland.
  • Der påsættes ikke på forhånd dommer til 7V7 og 8V8 kampe. Dette gælder både ungdom og seniorer.

 

Dommerhjælpen fastholdes men under andre præmisser end i dag.

  • Klubberne kan bestille en dommer til alle turneringskampe i ”Døm-Selv-Rækkerne”, hvis der er ledige dommere vil DBU København påsætte dommer.
  • DBU København påsætter som udgangspunkt ikke en dommer 2 dage før kamptidspunktet i ”Døm-Selv-rækkerne”, med mindre der foreligger en klar aftale med hjemmeholdet. Hermed gives klubberne en mulighed for selv at finde en dommer.
  • DBU København forbeholder sig ret til at tage en allerede påsat dommer af i en ”Døm-Selv-Række”. Sker dette indenfor 2 dage før kamptidspunktet, så bliver hjemmeholdet kontaktet af DBU København om forholdet.
  • Det anbefales kraftigt at klubberne selv ”holder øje” med om DBU København har påsat en dommer eller ej. Dette kan man se i DBU’s App.
  • DBU København kan fortsat helt frem til spilledagen flytte en påsat dommer til en anden kamp. Sker dette påhviler det klubberne at gennemføre kampen alligevel.
  • Der påsættes fortsat dommere til træningskampe samt klub og DBU København stævner og events ved bestilling hos Dommerhjælpen. Turneringskampe går altid forud for træningskampe og events.

 

Husk at der ikke stilles krav om, at en dommer skal være eksamineret for kampene i ”Døm-Selv-Rækkerne”.