Fodbolden kender ingen alder

Men alligevel kan vi konstatere at kigger vi på medlemstallet af fodboldspillere over 40 år, er der noget der tyder på et vist frafald.

I DBU Sjælland er der lige over 13.000 medlemmer over 40 år, fordelt på 1.488 kvinder og 11.592 herrer, og i DBU København er tilsvarende tal lige under 5.000 medlemmer, fordelt på 527 kvinder og 4.395 herrer.

Det giver i alt 18.000 medlemmer, ud af en samlet medlemsskare på 127.367, der er 40 år eller derover, svarende til 14%.

Et tal som når man kigger på befolkningens sammensætning i samme område, har potentiale for at være meget højere.

Men hvad skal der til?

Hvad driver værket?
I Fodboldmagasinet Øst får vi besøg af 2 af de fodboldspillere som er med til at udgøre de 14%, for at blive klogere på hvad det er der driver værket hos dem, og samtidig bruge det som viden til hvordan man måske kan lokke flere 40+ere på fodboldbanerne.  

Dagens første gæst er Arnt Gustafsson 61 år og spiller fodbold i HIK på deres 11:11 M+60 hold, og bag mikrofon nummer 2 sidder Ann-Mari Nostrup, der spiller i FC Rudersdal på deres kvindesenior 1 hold, også 11:11.

Og ved den 3. mikrofon sidder Peter Krustrup, forsker i fodboldens fysiologiske positive effekt og medskaber af blandt andet FC Prostata, og selvfølgelig stadig fodboldspiller selv, i Frederikssund IK.

Alle inviteret for at få en snak om hvad der driver værket hos de voksne fodboldspillere over 40 år, hvad giver det at spille fodbold både psykisk og fysisk, og hvorfor er der ikke flere der gør det?

Det og mange andre spørgsmål er omdrejningspunktet for dagens udsendelse.

Lyt med
Du kan lytte til afsnittet nedenfor, eller abonnere på ’Fodboldmagasinet Øst’ i din favorit podcast-app, eller spotify.

Og har du input eller spørgsmål til ’Fodboldmagasinet Øst’ så kontakt Kommunikationschef i DBU København, Dan Pedersen på danp@dbukoebenhavn.dk eller kommunikationschef i DBU Sjælland, Peter Otto Vest Hansen på peve@dbusjaelland.dk