”Jeg har aldrig modtaget 24 ny-tilmeldinger på 11-mands seniorhold hos herrer. Det er mange nye fodboldspillere, der er kommet til”, fortæller Martin Munk.

Der bliver stille i telefonen. Jeg kan høre, han er målløs.

”Vi har også fået 12 ny-tilmeldinger til 7-mandshold på herresiden. Det er rigtig mange spillere,” udbryder Martin Munk, og bliver mundlam. Det gør han ellers meget sjældent. 

Martin Munk, der har arbejdet med turnering i tyve år, har forsøgt at finde ud af, hvor de 36 nye herrehold kommer fra.

”Jeg har ringet lidt rundt. Det kunne jo være nogle klubber, der har tilmeldt et hold ved en fejl. Men de siger, den er god nok. Det er ikke en fejl,” fortæller Martin Munk, og kommer med en uddybning.

”Ude i Kastrup er det for eksempel gamle 1. holds-spillere, der har haft skiftet lidt, men de vil bare gerne ud at spille bold igen, og HB (Handelsstandens Boldklub) vil bare spille fodbold. Om de kommer fra andre klubber, ved jeg ikke. Hos KFB (Kløvermarkens Forenede Fodboldklubber) er det nye spillere, der gerne vil spille i klub”.

Martin Munk mener også tilstrømningen hænger sammen med folks sociale behov i disse tider.  

”Jeg kan se det på mine egne knægte. De savner at gå i byen og være sammen med fodboldvennerne,” fortæller han.

Langt fra normalen
Det normale billede i uge to er et par gentilmeldinger fra hold, der har måtte trække sig i efterårsturneringen. Er det gået vildt for sig, har der været syv-otte ny-tilmeldte 11-mandshold. Men aldrig inden for den tidsfrist, der ligger i uge to.

”Det er jo fantastisk, at folk ønsker at deltage i den sport, som ligger mange af os nært,” fortæller Martin Munk med glæde i stemmen.

På kvindesiden har DBU København fået fire nye hold til 7-mandsbold og to nye hold til 11-mandsbold. Men hellere lidt nye hold, end hold der melder fra. Antallet af hold hos kvinderne stiger stille og roligt.

Enkeltholdsklubberne har udløbsdato
Den tidligere formand for Tsunami FC, har lige ringet og spurgt om der er krav til spilletøj.

”Mange af de unge mennesker ved jo ikke de gængse ting, sukker Martin Munk. Nej, der er kun krav til rygnumre, svarer han. Men det er meget entusiastiske unge mennesker. Desværre holder enkeltholdsklubberne kun fire-fem år,” fortæller Martin Munk, og vi får lidt fodboldvisdom efter et opkald fra Kalas IF.

”Nu må de melde sig ud, fordi folk er blevet for gamle. Det var et 7-mandshold. Der sker det, at spillerne bliver ældre. Så får de kærester. Og når de så får børn, kan de ikke tage af sted den ene gang om ugen og spille bold,” fortæller Martin Munk i et tonefald, der udtrykker ærgrelse og forurettelse på mandens vegne.

7-mandssucces!
I 2004 ændrede DBU København turneringsstrukturen for 7-mands, så den kom til at ligne strukturen for 11-mandsbold.

”Dengang havde vi 40 seniorhold, der spillede 7-mands. I dag har vi rundet 251 herre 7-mandshold, og er gået fra 17 til 62 hold på kvindesiden. Det er helt sindsygt. Folk har ikke set sig tilbage siden,” udbryder Martin Munk, og smiler bredt i telefonen. 

 

Martin Munk
Administrator Martin Munk
Skolepokal, senior og ungdom 39 15 92 03