Partnerskaberne er en del af projektet ”Flere med i fodboldfællesskaberne i København”, hvor udvalgte klubber skal arbejde for at tiltrække og fastholde piger, samt udvikle klubmiljøerne til i højere grad at inkludere piger i foreningerne. Målet er 500 flere piger i klubberne over tre år, bl.a. gennem rekrutteringsarbejde i skoler og boligområder, fokus på gode træningsfaciliteter for piger samt kompetenceudvikling blandt de frivillige trænere og ledere, der er dedikeret til arbejdet med pigefodbold.

I København er det kun en ud af fem fodboldspillere under 18 år, som er pige, og det håber kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde, at der kan laves om på med de nye pigepartnerskaber:

- Vi skal have flere piger ud på grønsværen. Men det er endnu vigtigere, at det sker på lige vilkår med drengene. Når pigerne møder op, skal de have samme adgang til gode fodboldbaner, faciliteter og træningsmiljøer som drengene – og det håber jeg, at vores nye pigepartnerskaber med fodboldklubberne også vil være med til at sikre, siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde.

Det treårige projekt, som er støttet af Nordea-fonden, skal udføres i samarbejde med B.93, Sundby Boldklub, B1908, BK Skjold, BK Union, BK Vestia, Fremad Valby og Nørrebro United, der alle har erfaringer med at inkludere piger i foreningerne.

DBU København har rådgivet omkring projektet og ser frem til at understøtte det videre forløb.