Initiativet er iværksat for at komme dommermanglen i møde og være klar når fodbolddanmark åbner banerne igen og turneringen løber afsted med et komprimeret program.

Efter tre halve dage med online fjernundervisning, teori og gruppearbejde venter et praktisk forløb, hvor kursisten skal dømme tre kampe med hjælp fra sin dommerudvikler. Denne sidste del kan selvfølgelig først iværksættes, når forsamlingsforbudet ophæves og turneringen genåbner. Men tager man de tre teoridage nu, er man hurtig klar til at dømme sine egne kampe.

-I en periode, hvor vores kerneprodukt er lukket ned ser vi efter nye muligheder for at aktivere vores klubber og deres medlemmer. Man skal investere nogle timer for at få et dommerkort, men med onlineløsningen giver vi folk muligheden for at komme i gang i en periode, hvor alle fodboldaktiviteter er på standby, forklarer DBU Københavns administrationschef, Jan Kristensen.

Det første uddannelsesforløb afvikles som et pilotprojekt og kan måske udfylde tiden for den påskefrokost som Statsminister Mette Frederiksen har frarådet at man mødes omkring. Det er nemlig fra onsdag den 8. april til fredag den 10. april - dagligt mellem kl. 10:00 og 14:00.

Hvad med prisen? Det er gratis – DBU København har valgt at udbyde piloten af den online dommergrunduddannelse som et gratis uddannelsestilbud.

For mere information kontakt DBU Københavns dommeradministrator Kenneth Egeberg, dommer@dbukoebenhavn.dk