DBU Københavns Bestyrelse valgte på et ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag den 8. juni at gå med en slutspilsmodel for førsteholdsrækkerne i København, der starter onsdag den 17. juni. Dermed får klubberne den sportslige afvikling, som har vejet tungt i arbejdet med de mange mulige scenarier for afvikling af forårets kampe.

DBU Københavns administration har løbende afholdt dialog- og rækkemøder med klubberne for at få deres input til de mange scenarier, som har været i spil. Her har der været mange holdninger til en mulig afvikling, men også et udtalt ønske om at spille, hvis myndighederne åbnede op for turneringsfodbold i bredden. Det er som bekendt sket mandag den 8. juni, og dermed er vejen nu banet for en sportslig afgørelse for oprykningen i de respektive rækker.

– Det havde været nemt at aflyse, men vi er sat i verden for at udbyde fodboldturneringer, så det var vigtigt at forfølge muligheden, hvis myndighederne tillod det. Vi har lyttet til ønsket om at spille, og valgt en model, som gør det muligt at afvikle kampene inden sommerferien, forklarer DBU Københavns formand Jesper Gradert.

Slutspillet vil bestå af de fire bedst placerede hold i hver række ud fra en ny beregning af stillingerne, som tager afsæt i en enkelt turnering og ikke en dobbelt turnering, hvilket betyder at målforskellen tæller i stedet for indbyrdes kamp (se turneringsreglementets §11.7). Dette medfører forskydninger i de respektive rækker, hvor hold på den baggrund skifter placering.

De resterende hold, som ud fra den nye beregning er placeret som nr. 5 til nr. 9 og nr. 10 til nr. 14 mødes i et afslutningsspil. Her bliver det frivilligt om man vil deltage, da nedrykningsspillet er suspenderet – og dermed følger princippet fra Danmarksserien for herrer.

Du kan se den nye slutstilling for førsteholdsrækkerne under stillinger og resultater.

Kampprogrammet for slut- og afslutningsspillet offentliggøres onsdag den 10. maj. 

Datoplan
Slutspillet og afslutningsspillet afvikles inden sommerferien, med sidste spillerunde d. 4-5. juli 2020.

Den vejledende datoplan er som følger:

  • Onsdag den 17. juni 2020 kl. 18.00
  • Lørdag den 20. juni 2020 kl. 14.00
  • Tirsdag den 23. juni 2020 kl. 18.00
  • Lørdag den 27. juni 2020 kl. 14.00
  • Lørdag den 4. juli 2020 kl. 14.00

Indenfor ovenstående datoplan vil kampene blive afviklet således at vi kender oprykkerne til og fra de respektive førsteholdsrækker. Dette betyder at opstarten i efteråret kan ske fra medio august.

Reglement
Kampene i slutspillet afvikles efter almindeligt turneringsreglement, mens der afslutningsspillet er mere lempelige regler, som blandt andet betyder at en række ordinære turneringsgebyrer ikke vil være gældende.

Uddybning af regler vil blive sendt til klubberne separat, sammen med retningslinjer for afviklingen af de respektive kampe.