Dommermanglen har i mange år været et tema hos DBU København, der har kæmpet med at rekruttere nye fodbolddommere til breddefodbolden. En ny mulighed, hvor man kan tage store dele af dommeruddannelsen som et fjernundervisningsforløb hjemme fra privaten, har i nedlukningsperioden skabt enorm interesse for dommergerningen.   

- Vi tænkte det var en oplagt mulighed for mange af klubbernes medlemmer i nedlukningsperioden, og det har vist sig at holde stik. Normalt har vi mellem 15 og 25 kursister til et dommerkursus, men siden påske har vi afholdt to undervisningsforløb, og fået 102 deltagere igennem teoridelen, som er den tunge del af uddannelsen, forklarer DBU Københavns administrationschef, Jan Kristensen.

Spørger man deltagerne er onlinekurset en attraktiv vej til dommerkortet.

- Det har været rigtig spændende at deltage og jeg føler, at jeg har fået en masse ud af det. Underviserne var meget forberedte og undervisningen i Zoom fungerede rigtig godt, fortæller 16-årige Felix Juhlin som til dagligt spiller fodbold i FA2000.

- Det er en helt anderledes tilgang til fodboldspillet, men jeg er ser frem til at komme videre med praktikdelen og blive en god og objektiv dommer, fortæller Felix.

Christian Berg fra KB har også været gennem forløbet. Han havde ikke de store forventninger til kurset, men blev positivt overrasket.

- Jeg er nok en af dem, der ikke var kommet i gang, hvis det ikke var fordi online muligheden opstod. Det har været overraskende godt og underviserne var meget engagerede selvom det selvfølgelig er noget anderledes, når man ikke kan spare med de andre kursister som ved et fysisk kursus, siger Christian Berg.

Nu savner Christian Berg blot at få dommertøjet på og komme ud på banen.

- Jeg vil sindssyg gerne i gang med praktikdelen, for jeg har virkelig fået blod på tanden, fortæller den 40-årige KB-træner.

De online dommerkurser har været tilgængelige for folk over hele Danmark, og i Hasle på Bornholm sidder der også en dommeraspirant og tripper for at komme i gang.

- Det har været rigtig god oplevelse. Jeg tog det fordi en af vores dommere delte det på Facebook, og så tænkte jeg, det hopper jeg da på, når jeg nu alligevel sidder hjemme, fortæller Jeppe Pedersen. 

- Jeg var faktisk tilmeldt et dommerkursus for et år siden, men jeg kom aldrig i gang for der er så mange andre ting i hverdagen, når man er træner og selv spiller fodbold, forklarer Jeppe Pedersen.  

Flere på vej

Ydermere er 40 kursister tilmeldt det kommende dommerkursus, som afholdes fra den 4. maj til 6. maj. Tilmeldingen er fortsat åben, så hvis du er blevet nysgerrig og har mod på at komme igang med dommergerningen så klik nedenfor, hvor du kan læse mere om kurset. 

For yderligere information er du velkommen til at kontakte DBU Københavns dommeransvarlige Kenneth Egeberg på kege@dbukoebenhavn.dk