MENU

Har din klub booket baner?

Klubber med hjemsted i Københavns Kommune skal være opmærksomme på, at booke fodboldbaner (natur- og kunstgræs) for de kommende 2 år. Det er en konsekvens af at Borgerrepræsentationen har indført et gebyr for folkeoplysende foreningers brug af kommunens faciliteter. Fristen er netop forlænget til den 24. september.

Har din klub booket baner?

Klubberne med hjemsted i Københavns Kommune skal være opmærksomme på, at Borgerrepræsentationen pr. 1. juli 2019 har indført et gebyr for folkeoplysende foreningers brug af kommunens faciliteter. Visionen med ordningen er, at voksenforeninger betaler gebyr, mens børne- og ungeforeninger i videste mulige omfang friholdes. Samtidigt skal gebyret medvirke til en endnu mere effektiv udnyttelse af faciliteterne. Gebyret indføres for fodboldklubbernes vedkommende først fra den 1. november 2019.

I praksis betyder det, at klubberne skal booke fodboldbaner (natur- og kunstgræs) for de kommende 2 år. Fristen er netop forlænget til den 24. september kl. 24.00. Det er alene folkeoplysende foreninger, som kan booke baner. Det gælder både baner til træning, men også til kampe i DBU Københavns turneringer, det vil sige også turneringskampe fredage, lørdage og søndage.

DBU København bestyrelse har på ordinært bestyrelsesmøde den 17. september besluttet, at DBU København fastholder et antal forbunds-tider på spillestederne Valby Idrætspark, Kløvermarken og Ryparken, hvilket svarer til de spillesteder, hvor DBU København traditionelt har haft baner til disposition.

Det betyder, at klubber med klubhus plus tilhørende baner på øvrige spillesteder foruden træningstider også selv skal booke weekendtider til DBU Københavns turneringskampe.

Det gælder:

Bispebjerg Boldklub, B1908, B1960, B93, Boldklubben Fix, Fremad Amager, Boldklubben Heimdal, Boldklubben Hekla, Boldklubben Hellas, Boldklubben Olympia, Boldklubben Pioneren, Boldklubben Skjold, Boldklubben Stefan, Boldklubben Union, Boldklubben Vestia, Boldklubben Viktoria, Brønshøj Boldklub, FC Damsø, H.B, Husum Boldklub, Nørrebro United, Rikken FC, SSB, Sundby Boldklub, Vanløse IF, Vigerslev Boldklub, Ørestad IF, Østerbro IF.

Øvrige klubber, som ikke er nævnt, kan forvente at klubbernes turneringskampe placeres på en af DBU Københavns bookede tider. Det skal understreges, at man som klub har mulighed for at søge tider på alle Københavns Kommunes spillesteder. Ønsker man ikke at spille sine turneringskampe de pågældende tre spillesteder – Valby Idrætspark, Kløvermarken eller Ryparken – så skal man inden den 24. september søge tider på andre spillesteder.

Hvis man ikke får booket baner rettidigt, eller der opstår et behov for flere eller færre baner kan disse søges eller afmeldes via kommunens såkaldte resttider.

Der vil på baggrund af de ændrede retningslinjer komme ændringer i turneringsreglementet fra 2020. Disse vil tilgå klubberne i god tid inden turneringsstart.

Der vil også komme ændringer i de almindelige daglige processer klubberne og DBU København imellem. Disse vender vi snarest tilbage til, men allerede nu kan vi afsløre, at vi genindfører ”fortrykket”, som reelt blev afskaffet for flere år siden.

Spørgsmål kan rettes til DBU Københavns turneringsmedarbejdere, Brian Molberg, Martin Munk Nielsen eller Kenneth Egeberg.

Log ind