Nytænkende kursus skal hjælpe ledige unge
Indsigt i ledelse kombineret med en uddannelse som idrætstræner. DBU København har i samarbejde med WESi3 afsluttet et nyt forløb, som skal hjælpe ledige unge uden uddannelse eller fast job fremad i tilværelsen.
Står man uden for uddannelsessystemet eller arbejdsmarkedet i en ung alder, kan det være nødvendigt med en hjælpende hånd for at komme i gang igen. Det er udgangspunktet for projekt LIFU, som fem unge fra Gentofte netop har gennemført.
LIFU, der står for Ledelse og Idræt for Unge, kombinerer en uddannelse i personligt lederskab med en træneruddannelse efterfulgt af otte ugers praktik, hvor de unge arbejder som hjælpetrænere i lokale idrætsforeninger.
Indsigt i egne vaner
En af de unge, der har fået glæde af forløbet, er 24-årige Alexander Greve fra Hellerup. Efter sin værnepligt begyndte han på tømreruddannelsen, men sprang fra igen. Siden er det mest blevet til skiftende vikarjobs.
- Kurset har både givet mig indsigt i, hvem jeg er som person, men også mere selvtillid. Tidligere havde jeg en tendens til hurtigt at blive stresset, hvis jeg kom i en situation, jeg ikke var forberedt på. Nu føler jeg mig mere klar til at springe ud i nye ting, fortæller Alexander Greve, der nu har tilmeldt sig en handelsuddannelse efter sommerferien.
Styrker netværket
Ifølge Benny Würtz, der er manden bag LIFU-modellen, er modellens styrke, at den kombinerer teori, der giver deltagerne mere selvindsigt i eget potentiale, med en træneruddannelse, som de unge kan bruge inden for en idrætsgren, de selv holder af.
- De lærer noget om sig selv og får nogle succesoplevelser inden for en idrætsgren, de føler sig hjemme i. Samtidig får de adgang til et nyt netværk gennem praktikforløbet, siger Benny Würtz,
LIFU er udviklet af firmaet WESi3 i samarbejde med DBU København og DBU Sjælland. LIFU er i foråret testet i Gentofte, Rudersdal og Egedal kommuner.