FÅ INSPIRATION TIL AT FORBEDRE JERES PIGE/KVINDE OMKLÆDNINGSRUM
DBU, Lokale og Anlægsfonden samt arkitektfirmaet Keingart, står bag ny rapport, der kommer med konkret inspiration til hvordan din klub kan indrette omklædningsrummet, for at skabe endnu mere fællesskab.
Nye bænke, ny farve på væggene og store flotte spejle, så skal pigerne nok komme af sig selv? – Sandheden er dog langt mere nuanceret end det, men hvad skal der egentlig til for at gøre de fysiske rammer i omklædningsrummet til et naturligt samlingspunkt.
Det har arkitektfirmaet Keingart, med støtte fra DBU’s udviklingspulje samt Lokale og Anlægsfonden, sat sig for at undersøge, - svarene kan du læse i en helt ny rapport.
En ”omklædningskultur” under pres
For mange klubber danner omklædningsrummet traditionelt rammen for samvær og fællesskab, og omklædningsrummet er stedet hvor samværet kan dyrkes og nydes.
Men oftere og oftere giver klubber udtryk for, at spillerne træner uden overhovedet at sætte deres ben i omklædningsrummet, en tendens der har sat omklædningskulturen under pres.
Og bekymringer for hvad en manglende omklædningskultur kan få af konsekvenser for fælleskabet, har nu fået DBU, i samarbejde med Lokale og Anlægsfonden samt Keingart, til at undersøge hvordan man kan arbejde med de fysiske rammer for at indbyde til at bruge omklædningrummet, både før og efter træning.
Idekatalog – omklædningsrum til piger og kvinder
I materialet beskrives workshops, studieture og som læser bliver du inviteret indenfor og får indblik i de analyser, der ligger til grund for de endelige konklusioner, i en aktuel klub case fra Herstedøster Idræts Club.
Samtidigt refererer idekataloget til en række generelle undersøgelser og betragtninger om kvinders præferencer i omklædningssituationen.