MENU

NÅR LEGEN ER GOD...

Deltagerne til DBU Københavns børnetrænerseminar fik lov til at opleve på egen krop, hvad der sker, når legen er god. Instruktørerne Balder Brøndsted og Magnus Bentzen udfordrede deltagerne med både teori om pædagogisk idræt og leg i praksis, og der blev gået til begge dele med stor entusiasme.

NÅR LEGEN ER GOD...
"Leg får børn til at glemme tid og sted og finde ind til nye ressourcer i sig selv." (Balder Brøndsted, Legefabrikken) Det fik deltagerne på årets børnetrænerseminar lov at mærke på egen krop.

Knap 40 børnetrænere i blødt tøj mødte tidligt søndag formiddag den 7. april op på KB’s anlæg på Peter Bangsvej for at blive klogere, inspireret og have det sjovt med ligesindede.

Emnet for årets inspirationsarrangement var ’leg og læring’ med fokus på, hvordan man kan bruge legen til at styrke motorik, fællesskab og læring, og det var instruktørerne Balder Brøndsted fra Legefabrikken og Magnus Bentzen fra Knoglestærk, der med høj faglighed og masser af energi, førte deltagerne gennem teori og ikke mindst praksis.


Magnus Bentzen og Balder Brøndsted sørgede for en masse inspiration til de fremmødte.

Balder Brøndsted er cand. Scient. i idræt og manden bag DBU’s koncept for de helt små Bold & Bevægelse. Han ved en masse om, hvordan tankegangen bag pædagogisk idræt kan bruges, når børn dyrker idræt. Og ikke mindst hvordan leg kan bruges i den sammenhæng.

Balder havde et meget interesseret og spørgende publikum og lysten til at involvere sig manglede heller ikke, da deltagerne selv skulle prøve principperne af i praksis.

På programmet var også Magnus Bentzen, ligeledes cand. Scient. i idræt. Magnus er daglig leder og underviser i GIF og fortalte om, hvordan han bruger legen helt bevidst i træningen af en stor gruppe gymnastikbørn.

"Halvdelen af de spring, som vores elitedrenge har lært, har de lært sig selv igennem leg" (Magnus Bendtsen, GIF Gymnastik)

Mantraet er at det skal være sjovt at træne. Hvis det er sjovt, så bliver det meget lettere at klare det sure og det svære – som også hører med når børn skal udvikle sig.

Magnus og Balder var selv bærere af budskabet, og fik deltagerne til at give den fuld gas.

Thomas Gram og Niels Bugge var også på banen og delte ud af deres erfaringer med leg i træningen i Nørrebro United, og deres indlæg var startskud til en livlig debat netop om brugen af leg i træningen.

Som afslutning på seminaret fik deltagerne lov til at arbejde med dagens emne ’leg og læring’ i nogle praktiske opgaver, og de havde slet ikke lyst til stoppe. Dertil var legen alt for god 😊

DBU København
Niels Bugge satte gang i deltagerne på grønsværen.

"Jeg har ikke andet end ros til Balder, Magnus, Niels og Thomas. De gjorde dagen fantastisk og det hele værd.
Nu har jeg fået store tanker om vores træning for de små i klubben ;-)"
(
Anders Lærkegaard, Tårnby FF)

DBU København
Balder Brøndsted, deltagerene der gav den fuld gas og Thomas Gram havde en faglig stærk dag til børnetrænerseminariet. 

 

 

Log ind