Vellykket pigedag i Kastrup BK

Forventningsfulde trænere fra Kastrup Boldklubs har sat gang i et nyt klubinitiativ, der skal sætte fokus på pigefodbold og tiltrække endnu flere piger til klubben gennem leg, sjov og sammenhold.


Mange piger var forbi opstartsdag i Kastrup BK, der arbejder målrettet for at tiltrække piger fra U5 til U10. 

Der er stor fokus på pigefodbolden i DBU Københavns område – senest i Kastrup BK, hvor man netop har afholdt pigeopstartsdag for U5 til U10 piger.  

Christian Theilgaard Glud, klubbens børneformand, startede dagen ud med en kort velkomst til pigerne og deres forældre, for herefter at introducerer baggrunden for tiltaget, klubbens værdier, og hvad man som spiller kan forvente ved at være del af Kastrup Boldklub. 

-Vi arbejder ud fra et værdisæt der bl.a. indeholder, Glæde, Engagement og Respekt, hvilket er vigtigt for os at få formidlet til spillerne, men i høj grad også til forældrene. Værdierne skal efterleves således vi alle kan indgå i et fællesskab i klubben på lige fod og få de bedste oplevelser sammen.

Efter introduktionen samles pigerne i en rundkreds, hvor de alle fortæller deres navn og alder. Træneren forklarer den første fælles leg, som er en helt klassisk ’hale leg’. ’Halerne’ bliver delt ud og 36 piger i alderen 5-9 år sætter i gang med øvelsen, hvor der også deltager 15 piger, som spiller i klubben i forvejen. Det skaber en god energi, hvor de ’garvede piger’ hjælper de nye med øvelserne. 

Hele arrangementet blev afsluttet med en lille evaluering med pigerne, hvor der blev spurgt ind til hvordan dagen havde været, og hvad der havde været sjovt, kedeligt el. noget helt tredje.

-Alle pigerne svarede, at dagen havde været god, fordi de havde prøvet så meget forskelligt. Der var lege uden bold, motoriske øvelser og agility, og så lidt mere fodboldtunge øvelser som skud og driblinger. Pigerne var mest glade for legene og det motoriske, hvilket nok er meget normalt når man ikke har spillet fodbold før, vurderer Christian Theilgaard Glud. 

Forældrene fik også mulighed for at spørge ind til træningstider, tilmelding og andre relevante spørgsmål, og Christian oplevede stor opbakning og interesse fra forældre også.

-Der var mange spørgsmål til træningstider og muligheder fra forældrene, og en del af dem tog faktisk initiativ til at hjælpe lidt til på dagen’. ’Det har været en rigtig god oplevelse og muligheden for at det her kan afføde en positiv medlemsfremgang er bestemt tilstede. Målsætningen er nu at vi kan få stablet et ugentligt tilbud til pigerne på benene i klubben, således de kan træne sammen U5-U7, U8-U9 og U10-U11, og få en sjov og spændende oplevelse med fodbold. 

Er man interesseret i at komme til prøvetræning i Kastrup træner de forskellige årgange på følgende tidspunkter: 

  • U5: Søndag kl. 10.30 – 12.00 på minikunsten (ved skolebanen).
  • U6: Tirsdag og torsdag kl. 16.30 – 18.00 på 3-mands banerne (det store areal).
  • U7: Mandag og onsdag kl. 16.45 – 18.00 på 3-mands banerne (det store areal).
  • U8:  Tirsdag og torsdag kl. 16.30 – 18.00 på 5-mands banerne (skolebanen).
  • U9:  Tirsdag og torsdag kl. 16.30 – 18.00 på 5-mands banerne (skolebanen).
  • U10: Mandag og onsdag kl. 17.00 – 18.30 på 5-mands banerne (skolebanen).

Klubben opfordrer til, at man selv tager kontakt til trænerne via hjemmesiden. Her kan man aftale, hvornår man møder op første gang, samt hvor mødested/hvornår mødetid er.

Ved generelle spørgsmål der vedrører klubben, kan Børneformand Christian Theilgaard Glud kontaktes på følgende Mail-adresse: chr_the@hotmail.com


Log ind