MENU

KÆMPE SEMINARDAG I KØBENHAVN

Hafnia-hallen og Valby Idrætspark lægger d. 26. august adresse til to store trænerseminarer, hvor DBU København inviterer ungdomspige- og drengetrænere til inspiration og specifikt pigetrænere til at blive inspireret og arbejde sammen omkring pigers motivation for idrætsdeltagelse, samt de udfordringer der ligger i at være pigetræner.Det årlige ungdomsseminar i DBU København afholdes i år i Hafnia-hallen og som noget nyt vil man slå dagen sammen med et seminar for pigetrænere, der skal arbejde med pigefodbold ud fra forskellige aspekter og udfordringer, for at inspirere og få indspark til, hvordan piger tænker, føler og agerer, samt hvad der motiverer og fastholder dem i klubben.

Forstå unges indre motivation fra landsholdslegende

Christian Poulsen har haft en lang og bemærkelsesværdig fodboldkarriere, hvor han har spillet for storklubber i Europas fem største ligaer – både Tyskland, Spanien, Italien, Frankrig, England og ikke mindst herhjemme for FC København. Men Christian er i dag vendt tilbage til græsrødderne og er blevet U11-træner i KB samt specifiktræner i B93. Han vil give deltagerne indblik i sin egen historie med til -og fravalg som ung, sin indre motivation og overføre det til sit virke i dag som træner.

Portugisiske tanker og praktik

Temaet for den praktiske del står ungdomsleder, Jesper Jacobsen fra KB for. Han vil indvie deltagerne i den iberiske træningsfilosofi, Jeugo de position. Her skal man træne funktionelt i forhold til det færdige spil, så man ikke har formålsløse possesionspil.

-Vi skal væk fra at træne uden struktur i vores possesionspil. Næsten alle træner possession i dag, og vigtig teknisk/taktisk forståelse går tabt ved at vi ikke gør disse spil funktionelle i forhold til det færdige spil, udtaler Jesper Jacobsen.

Pigetrænerne skal inspireres og på banen

Med udgangspunkt i oplæg fra Christian Poulsen om indre motivation skal pigetrænerne ud og arbejde med spillernes egne oplevelser. Med interviews lavet på træningsbanerne, belyses forskellige temaer, og der ligges op til diskussion omkring dem. I vil også få mulighed for at blive endnu klogere på hvad det er der rør sig hos pigerne, idet der vil være paneldebat med pigespillere i forskellige årgange.

Ungdomsforsker Søren Østergaard afrunder temaet om pigers motivation for idrætsdeltagelse i et oplæg omkring, ungdomskultur, præstation og træner rollen.
I kan læse om Sørens seneste studie ’ Gode idrætsmiljøer for piger ’ her.

Jeres mening er vigtig

Og derfor skal arbejdstøjet på. I vil sammen med DBU Københavns pigeudvalg, få mulighed for at skabe rammen for hvordan et fodboldtilbud til de bedste piger i København kan komme til at se ud, hvad er vigtigt og hvorfor?

Afsluttende vil temaet ’Spillerfiskeri’ være på tapetet, og her er det igen jer som trænere der kan byde ind og dele jeres udfordringer og frustrationer med de øvrige deltagere, samt arbejde målrettet mod forskellige løsningsforslag som tages videre med til DBU Københavns Pigeudvalg.

Tilmelding til de to seminarer sker på hhv. dette link til Ungdomstrænerseminaret og på dette link til Pigetrænerseminaret 
Log ind