MENU

Årets klub: Nørrebro United

Nørrebro United er et enestående eksempel på hvad foreningslivet kan være og gøre for et lokalområde.


De er netop blevet kåret til årets idrætsforening i Københavns Kommune. Nu får de også prisen som årets fodboldklub af DBU København. Stort tillykke til Nørrebroklubben. Foto: DBU København

Der er få succeshistorie i den københavnske fodbold, som kan match Nørrebro Uniteds fremmarch fra grundlæggelsen i 2008 og frem til i dag. Da formand Flemming Jensen tog beslutningen om at forbinde og samle Nørrebro i et stort fodboldfællesskab ramte han et område, hvor potentialet for vækst var enormt. På under 10 år er Nørrebro United blevet en af Danmarks største klubber på medlemssiden og klubben har høstet flot og velfortjent anerkendelse af lokalpolitikere og interessenter både i og uden for fodboldens verden.

I Nørrebro United bryster man sig af at være ”lokal og social” – et slogan som klubben efterlever på mange niveauer. Klubben har fodboldspillere i alle aldre og både mænd og kvinder. Derudover afspejler klubben på alle måder den mangfoldighed og etnicitet som er i den københavnske bydel.

En vigtig værdi i Nørrebro United er at alle er lige. Der er ingen prioritetsliste i forhold til faciliteter og rekvisitter, og hvis nogen prioriteres højere end andre er det fordi de bidrager mere til fællesskabet. Princippet i klubben er alt magt til de frivillige og måske den strategi er medvirkende til, at klubben har langt over 100 frivillige trænere og ledere.

Nørrebro United har været flittig til at afholde DBU trænerkurser, deres formand er et kæmpe aktiv for den københavnske fodbold og klubben har de senere år bidraget positivt til DBU´s grundfortælling om ”En Del af Noget Større” – bl.a. ved at få en masse positiv medieomtale og være eksempel på vellykket integration i en udfordret bydel.

Nørrebro United er på alle måder en unik klub, som har forstået at tilpasse og udvikle sig i et særligt område af København. 

Kåringen som årets klub 2017 bliver markeret i løbet af foråret 2018 i forbindelse med Nørrebro Uniteds 10-års jubilæum. Mere information følger. 


Log ind