MENU

Når ældre mænd spiller fodbold for sjov...

...kommer fremgangen i sundhed helt af sig selv.26 granvoksne mænd 60+ stiller til fodboldtræning i Sundby Boldklub. Det gør de fordi Ældresagen og DBU København har lokket dem op af sofaen og ud på grønsværen med lovning om fodbold for sjov – uden en skjult sundhedsdagsorden.


Det er aldrig for sent at starte til fodbold. Foto: DGI fotoarkiv, Bo Nymann. 

Projektet er for de mænd, der ønsker at lægge et par år til livets længde. De er gået på pension og keder sig måske derhjemme. Det kan også være mænd, der har fået en recept på motion og samtidig trænger til nye sociale kontakter.

VIL DU SPILLE MED? Kontakt fodboldkonsulent Ian Pedersen 21 33 32 80 

Mændene kan mødes, spille fodbold og nyde hinandens selskab og ikke mindst en ostemad i en vigtig 3. halvleg, hvor der vil være mulighed for at invitere en oplægsholder til at stimulere øverste etage.

”I udgangspunktet er det ikke for den fysiske sundhed, men meningen er, at de bliver motiveret til at komme igen, og så kommer sundhedsaspektet ind som en gratis sidegevinst”, fortæller Ian Pedersen, som er fodbold-fitnesskonsulent på projektet.

Fordelen for fodboldklubberne er, at de kan få nogle nye trofaste medlemmer, og der er plads på banerne i dagtimerne til de ældre spillere.


Tredje halvleg er mindst ligeså vigtig som selve træningen. Foto: DGI fotoarkiv, Bo Nymann.

Ældresagen, DBU-København og Københavns Kommune vil med dette 2-årige projekt være primusmotor for at aktivere ældre københavnere på en fodboldbane med masser af fysiske aktiviteter blandet med opbygning af gode sociale relationer.

Projektet skal efterhånden foldes ud til flere interesserede boldklubber i København.


Log ind