MENU

Fodboldpiger har mere selvtillid

En stor undersøgelse fra UEFA med blandt andet danske deltagere viser, at fodbolden er med til at styrke selvtilliden blandt unge piger.


Foto: Max Mestour


Det bliver ofte udfordrende at fastholde pigerne i fodboldklubben, når de rammer teenageårene, og andre ting begynder at fylde, men ifølge en rapport, som UEFA lige har publiceret, er det faktisk her, at pigerne skal fortsætte med at snøre støvlerne.

Piger, der spiller fodbold, har nemlig mere selvtillid, end piger der ikke gør.

4.128 piger over 13 har svaret i undersøgelsen, og 80 % af de piger, der spiller fodbold, viste mere selvsikker adfærd end den gennemsnitlige pige. Dermed lægger fodbold sig også over andre sportsgrene, hvor ’kun’ 74 % af pigerne udviste mere selvsikker adfærd.

Samtidig svarer 58 % af pigerne, at de har overvundet et dyk i deres selvtillid ved at spille fodbold, mens tallet for de resterende sportsgrene er 51 %.

Ros til de frivillige

Yery Ibarra-Hansen, der er medlem af DBU Københavns bestyrelse og formand for DBU Københavns nye arbejdsgruppe, der skal se på pigefodbolden i København, er glad for resultaterne i rapporten.

-Det er glædeligt at rapporten gør tro til viden og forstærker det vi oplever i klubberne – nemlig at fodbolden kan så meget mere end at dyrke talenter, vinde pokaler og skabe landsholdsspillere. Det kan vi takke vores mange frivillige ledere, holdledere og trænere i vores klubber, som gør deres til at pigerne trives og får sjove fodboldoplevelser, venskaber og hvad det giver at være en del af et fællesskab. 

-Det skal vi blive endnu bedre til at fortælle hinanden, pigerne og omverdenen/medierne – alt det fodbolden har at byde på ude i klubberne så flere piger bliver nysgerrige og finder vejen ind i fodbolden. 

Rapporten er lavet af forskere fra University of Birmingham og den inkluderer piger fra seks lande herunder Danmark. 

Log ind