Årets klub: Østerbro IF

En social klub, der gør en forskel og som på imponerende vis har formået at række udover de traditionelle turneringstilbud. DBU København har kåret Østerbro IF til årets klub.


Østerbro IF er årets klub under DBU København. Foto: Hanne Kokkegaard.

Sidste år blev Østerbro IF kåret til årets idrætsforening af Københavns Kommune, og nu kan de så også kalde sig årets klub under DBU København. Østerbro-klubben har på flot vis bygget på fundamentet og skabt en klub, der har fået en vigtig rolle på Østerbro. En medlemsfremgang fra 515 til 1067 på bare fem år fortæller en del af historien om en forening, der har formået at tiltrække og fastholde nye medlemmer i et attraktivt klubmiljø.

Medlemsfremgangen står dog ikke alene. For bag væksten står en række initiativer, der har været med til udvikle klubben. Østerbro IF har en af landets mest velfungerende Fodbold Fitness afdelinger for kvinder, og de var den første klub i København, som etablerede et tæt samarbejde med Rigshospitalet og Center for Holdspil i forhold til FC Prostata, hvor klubben tilbyder fodboldtræning målrettet mænd med prostatakræft.

Fundamentet for den flotte udvikling i Østerbro IF er den kæmpe frivillig indsats, som ydes af trænere og ledere i klubben, der har turneringshold i alle aldersgrupper – helt op til Grand Old Veteran Masters. Børnefodbolden trives også i Østerbro IF, der løbende har opkvalificeret deres frivillige trænere gennem DBU´s C-trænerkurser.

-Vi er glade for at anerkende det flotte arbejde som Østerbro IF har ydet over en årrække. Deres indsats i forhold til Fodbold Fitness og FC Prostata viser, at det er en klub, som ønsker at gøre en forskel og har ressourcerne til det. Det samme gælder for den flotte medlemsudvikling, der er skabt på baggrund af de mange frivillige, som yder en kæmpe indsats, fortæller DBU Københavns formand Henrik Ravnild.    

DBU København vil markere prisen ved årets repræsentantskabsmøde, ligesom Østerbro IF og DBU København vil finde en dato, hvor en officiel overrækkelse af prisen vil blive afholdt i klubben.

Østerbro IF er med prisen som årets fodboldklub i DBU København indstillet til prisen som årets klub i Danmark. Her skal klubben konkurrere mod klubber fra de øvrige lokalunioner og de fire jyske regioner om at blive årets fodboldklub i Danmark. Vinderen her går videre i konkurrencen om at blive årets europæiske fodboldklub - UEFA Best Grassroots Club. 

Udover prisen som årets klub i DBU København er Østerbro IF også en af de fem klubber som er med i FC Prostata, der er nomineret til "danskernes idrætspris", som kåres på lørdag ved DR´s store sport-show.


Log ind