MENU

Invitation: Nydanske piger i klubben

Den 15. november afholder DBU og DIF en temadag om, hvordan fodboldklubber kan arbejde med at få flere nydanske piger aktiveret i foreningen.

foto: fodboldbilleder.dk
DIF og DBU inviteter til debat om nydanske pigers deltagelse i fodboldklubberne. foto: fodboldbilleder.dk

De nyeste tal fra Idrættens Analyseinstitut viser, at kun 43% af piger med forældre, der er født uden for Europa, dyrker idræt mod 84% af piger, hvor begge forældre er født i Danmark. Den forskel er for stor – men hvordan kan vi gøre noget ved det?

Mange klubber kæmper med at rekruttere og fastholde piger i fodbolden – og nydanske piger er en målgruppe, som er særligt udfordrende. Den 15. november er der mulighed for at dele erfaringer og drøfte nye muligheder for at øge indsatsen, når DIF og DBU er værter ved en temadag hos DBU, DBU Allé 1, 2605 Brøndby fra kl. 9.30-15.45.

Her kan man høre den nyeste viden om nydanske piger og ungdomsfodbold. Hvad ved vi om nydanske piger og ungdomsfodbold? Er der særlige kulturelle og sociale barrierer vi skal være opmærksomme på? Eller skal vi bare forstå, at fodbold er integration i sig selv? Hvad siger vores erfaringer?

Det er bare nogle af de spørgsmål, DBU og DIF gerne vil drøfte med klubberne med erfaring og interesse inden for området.

Tilmeld dig arrangementet inden den 11. november 2016 på mail lkr@dif.dk. Pladserne fordeles efter først-til-mølle-princippet, så skynd dig. DIF og DBU er værter ved frokost og kaffe, men deltagelsen er ganske gratis.

 

Log ind