MENU

Formandsklubben: Breddefodbold i en storbykontekst

Gode diskussioner, erfaringsudveksling og indblik i en passioneret fodboldkultur. DBU Københavns formandsklub fik valuta for pengene, da de var samlet på årets sidste modul i ”den evige stad”.


God debat om breddefodboldens fremtid. Jan Sørensen fra BK Skjold sammen med Henrik Amdi Madsen og Palle Nørgaard Andersen fra FB. 

Rom var i år udset som destination for DBU Københavns formandsklub, der traditionen tro sluttede af med en rejse med tid til fordybelse og diskussioner om lokale udfordringer. Breddefodboldens udvikling i en storbykontekst blev det store diskussionsemne på turen, hvor der blev talt meget om ”mere kvalitet i breddefodbolden”, og behovet for en målrettet indsats, der kan styrke græsrødderne:

-Det er vigtigt at få breddefodbolden på dagsordenen og få diskuteret det som et særskilt emne ud fra en lokal kontekst. Det er trods alt breddefodbolden, som fylder i vores klubber og derfor skal det også danne grundlag for vores diskussioner, fortæller Søren Vesterbæk fra BK Vestia.

Udover de faglige moduler om breddefodbold var der også fokus på italiensk fodbolds aktuelle arbejde med græsrodsfodbolden. Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) præsenterede deres visioner for breddefodbolden, hvor de kom ind på emner som dommerstrategi og skolesamarbejde. Turens underholdende indslag var besøget hos den regionale storklub, SS Lazio, der var værter for rundvisning og spørgsmål på træningsanlægget i Formello – nord for Rom. Her var den 76-årige klublegende og 1st team manager, Maurizio Manzini, i topform med gode anekdoter fra sin mangeårige karriere i SS Lazio.

Den italienske passion for fodbold var også emnet forud for Serie A kampen mellem AS Roma og Bologna søndag aften. Filminstruktøren, Paolo Geremei, der har instrueret dokumentarfilmen ”Zero A Zero” om AS Roma (kan ses på Shoot festivalen) gav sit bud på udviklingen i italiensk fodbold, da han fortalte om græsrodsfodbolden i Rom og den italienske fankultur.

DBU Københavns formandsklub havde 27 deltagere med på turen, der markerede afslutningen for formandsklubben i 2016. DBU København ser frem til 2017, hvor breddefodboldens fremtid bliver et centralt tema, når en ny styregruppe samles for at planlægge programmet for 2017.

Tilmelding til formandsklubben 2017 åbner i januar måned, når programmet fastlagt. Hvis du ønsker at forhåndstilmelde eller høre mere om netværket er du velkommen til at kontakte Dan Pedersen, danp@dbukoebenhavn.dk

Log ind