MENU

Fremad Valby inkluderer lokalområdets børn og unge

Fremad Valby samlede børn og unge fra udsatte boligområder til en 3-dags fodboldskole. Formålet var at åbne deres øjne for foreningslivets muligheder og tilbud.


Fremad Valby havde arrangeret buskørsel for alle deltagerne på en fodboldskole, der skulle præsentere børn og unge i udsatte områder for foreningslivet.

Hvis medlemmerne ikke kommer til os, må vi komme til dem. Det er tanken bag Fremad Valbys 3-dags fodboldskole for børn og unge fra lokalområdet. Udover at give børnene en god oplevelse, havde fodboldskolen til formål at styrke relationen mellem de forskellige kvarterer i Valby. I Fremad Valby håber man at styrke relationerne på tværs af bydelen, så deltagerne får nye venner flere steder i Valby, og gør brug af lokalområdets fodboldklub. Alle aktører omkring fodboldskolen har haft et fælles ønske om at skabe et anderledes tiltag, der kunne introducere børn og unge mellem 8 og 13 år for fællesskabet i en forening. Tanken har været at give målgruppen muligheden for at afprøve en fodboldskole, og samtidig blive bekendt med foreningslivet i den lokale klub.

40 børn og unge var med på fodboldskolen, der er udviklet af Fremad Valby i samarbejde med DBU Street CPH, Get2Sport og tre boligområder fra Valby-området. Det drejer sig om KAB Sydhavn, Os På Sjælør (helhedsplan) og Akacieparken (helhedsplan). Alle trænerne og hjælpere var personer, der til daglig har deres gang i de lokale fodboldklubber eller i boligområderne, som pædagoger, brobyggere eller i andre roller.

DBU Københavns klubrådgiver Richard Andersen havde inden afviklingen vejledt kontaktpersoner, trænere og brobyggere i forhold til at afholde fodboldskolen. Fodboldøvelserne for børnene tog udgangspunkt i børnenes trivsel og indlæring omkring at kunne spille fodbold og forbedre deres eget niveau. 


Bordfodbold var et populært indslag på fodboldskolen.


Fremad Valbys fodboldskole var støttet af DBU Street CPH, der var med til at skabe de teoretiske og praktiske rammer for fodboldskolen.

Foto: Reda M´Barek
 

Log ind