MENU

Asylansøgere får fodboldturnering i Ryparken

Lørdag d. 6. august afvikles stor fodboldturnering for landets asylansøgere på Ryparkens kunstgræsbaner. Vigtigt at række ud til mennesker, der er flygtet fra grusomheder, lyder det fra arrangørerne.

Omkring 100 af Danmarks asylansøgere får nu en gylden mulighed for at komme ud af centre og lejre, når Ryparkens Idrætsanlæg lørdag d. 6. august lægger græs til fodboldturneringen Hajduk Asyl Cup.

I alt 16 hold skal dyste om pokalen, og blandt andet Center Sandholm, Asylcentret i Avnstrup og Dansk Flygtningehjælps ungdomsorganisation stiller med hold udelukkende bestående af asylansøgere.

Verdens bedste spil

-Fodbold er verdens bedste spil, det samler folk og skaber glæde over alt i verden. Derfor tror vi på, at denne dag bliver en kæmpe oplevelse for de mange asylansøgere, der elsker fodbold lige så meget, som vi gør, siger talsperson for Hajduk Asyl Cup Henrik Stærke Voigt.

Han er til daglig aktiv i Østerbro-fodboldklubben Hajduk SPuL, som har taget initiativ til turneringen og selv har rejst en bunke penge i løbet af sæsonen i forbindelse med holdets hjemmekampe. Og Henrik Stærke Voigt lægger ikke skjul på bevæggrunden for at stable arrangementet på benene.

-Vi vil bruge fodbolden til at byde de mennesker velkommen, der er flygtet fra krig og give dem et afbræk fra deres dagligdag, siger han.

Bredt samarbejde

Hajduk SPuL er dog langt fra alene om arrangementet. DBU København hjælper med koordinering og markedsføring af turneringen og Østerbro Lokaludvalg har støttet arrangementet med 15.000 kroner. Pengene går blandt andet til transport af asylansøgere, der kommer i busser fra hele Sjælland, og mad på dagen til deltagerne fra asylcentre. Også Kultur Østerbro og boligselskabet fsb i Ryparken er medarrangør.

"Vi er rigtig glade for den store opbakning. Uden al støtten var turneringen ikke blevet til noget" siger Henrik Stærke Voigt.

Han fortæller samtidig, at Cup'en ikke er forbeholdt asylansøgere.

"Der vil være omkring en håndfuld hold, som til daglig spiller i den etablerede turneringskalender under DBU København. Det har været vigtigt for os, så vi også bruger turneringen til at skabe et reelt kulturmøde," siger Henrik Stærke Voigt.

Håber på lokal opbakning og genvalg til næste år

Arrangørerne håber, at beboerne omkring Ryparken også vil bakke op om arrangementet. Der vil være boldlege for de små, og man er klar til at stable en børneturnering på benene på dagen, hvis der er nok deltagere.

Folkene bag arrangementet lokker samtidig med madboder og livemusik. Programmet er endnu ikke helt på plads, men den tidligere X-Factor finanslist Frederik Konradsen har tidligere spillet i Hajduk SPul og har sammen med sin guitar meldt sin ankomst.

"Folk fra lokalområdet er mere end velkomne, og vi håber virkelig, de har lyst til at komme og bakke op. Vi satser nemlig på, at gøre Hajduk Asyl Cup til en tilbagevendende begivenhed" siger Henrik Stærke Voigt og tilføjer i samme åndedrag.

"Og så håber vi, dagen bliver en succes, så andre får mod på at arrangere kulturelle events i Ryparkens Idrætsanlæg fremover. Rammerne er jo helt perfekte til det," siger han.

Arrangørerne oplyser, at de kan komme i bekneb med udstyr, da rigtig mange af asylansøgerne ikke har fodboldstøvler. Læs mere om indsamlingen på arrangørernes Facebookside.


Fakta om Hajduk Asyl Cup 2016

  • Hajduk Asyl Cup er en turnering, som primært er for fodboldhold, der udelukkende består af asylansøgere.
  • Al overskud fra arrangementet går til fodboldudstyr til asylansøgere og næste års Hajduk Asyl Cup.
  • Det er første gang, turneringen afvikles, og turneringsformen er som det gamle EM-format: 16 hold i fire grupper, hvor de to bedste går videre. Herefter knald eller fald-kampe.
  • Kampene spilles på 7-mandsmål og varer 1x20 minutter.
  • Arrangementet afvikles i tidsrummet 11-18, og skal du ikke spille med, er der ingen tilmelding, og du kan bare møde op.
  • Samarbejdsparter: fsb i Ryparkenkvarteret, Kultur Østerbro, DBU København, Trampolinhuset, DFUNK, brugerbestyrelsen i Ryparken.
  • Læs mere på http://hajdukasylcup.launchrock.com/, facebook.com/hajdukspulfanside og tilmeld dig på https://www.facebook.com/events/1703354313247524/  
  • Kontakt Esben Hørning Spangsege, spangsege@gmail.com, 29895560 for mere info.
af Esben Spangsege

Log ind