MENU

Prisregn over de københavnske fodboldklubber

DBU Københavns repræsentantskabsmøde bød traditionen tro på en række lokale priser til klubber og frivillige. Her kan du se vinderne i 2016.

Årets Leder

Jan Sørensen fra BK Skjold fik mange rosende ord med på vejen, da DBU Københavns formand Henrik Ravnild overrakte prisen som Årets Leder.  Her er en innovativ leder, der tør udfordre fodboldens traditionelle rammer og har fokus på udviklingen af det københavnske foreningsliv, lød det fra DBU Københavns formand. Jan Sørensen, der er tredje generation i et familiedynasti, hvor såvel farfar som far har beklædt formandsposten i BK Skjold, blev ligeledes anerkendt for sin indsats i forbindelse med rekonstruktionen af BK Skjold, der i dag er tilbage som en Københavns største klubber. Et stort tillykke til Jan Sørensen med prisen som Årets Leder.


Jan Sørensen (tv) modtager prisen som Årets Leder af formand Henrik Ravnild. 

Årets Ungleder

Prisen som årets unge ledertalent i DBU København gik til BK Unions John Emil Wiinberg. Tobias Ilum fra DBU Københavns bestyrelse fremhævede ukuelig vilje og tro på tingene, som nogle af de vigtige personlige egenskaber, der gør John Emil til et stort aktiv for BK Union og den københavnske fodbold generelt. John Emil har bl.a. sørget for, at BK Union er gået aktivt ind i et samarbejde med de lokale skoler i det københavnske nordvestkvarter. Derudover har John Emil gjort en stor indsats for klublivet i BK Union, hvor han har taget initiativ til nye sociale tiltag, der skal samle ungdomsafdelingen udenfor banen.


John Emil Wiinberg (tv) er årets ledertalent. Han modtog prisen af Tobias Ilum fra bestyrelsen. 

Årets Faxe Kondi Ungdomsklub

Frederiksberg Boldklub (FB) er inde i en rivende udvikling med mange nye projekter og tiltag til gavn for ungdomsfodbolden. Den indsats blev anerkendt, da formanden for DBU Københavns turneringsudvalg, Jesper Gradert, overrakte prisen som årets ungdomsklub til klubformand Henrik Amdi Madsen. Frederiksberg-klubben har de senere år oplevet en flot medlemsvækst, fordi man er meget bevidst om at sætte nye tiltag i gang, som kan understøtte og fastholde spillerudviklingen. I 2015 har klubben bl.a. ansat en supervisor i ungdomsafdelingen, der skal sørge for at implementere en ensartet og optimal uddannelse af klubbens ungdomstrænere, og derudover har klubben et bredt udbud af fodboldaktiviteter som street-fodbold, fodboldskoler, futsal mv.


Henrik Amdi Madsen (tv) og Turneringsudvalgsformand Jesper Gradert. 

Jyske Bank – ”Gør En Forskel Prisen”

Prisen uddeles til en person, som i løbet af året har gjort en forskel for fodbolden i København. Og hvem er mere selvskrevet til at modtage en sådan pris end Torben Friberg fra Østerbro IF. Torben, der har været medlem af Østerbro-klubben i mere end 60 år, har bidraget markant til at gøre Østerbro IF til en af hovedstadens fremmeste Fodbold Fitness klubber for kvinder. Han har ligeledes kastet sig ud i et spændende projekt med at hjælpe prostatakræftramte mænd, der som et led i deres behandling hver uge i dagtimerne spiller fodbold hos Torben i Fælledparken. Projektet viser allerede nu gode resultater, og hovedformålet er at vise, hvor store effekter man kan opnå på livskvalitet og fysisk form. Inden længe vil ”patientgruppen” blive udvidet til også at omfatte personer med diabetes. Det har været en så stor succes, at tiltaget nu breder sig til andre dele af landet. Foruden ovennævnte er Torben ligeledes valgt som for formand for sammenslutning af Fælledklubberne. En opgave han løser på fornemmeste vis, både i samarbejdet med Københavns Kommune og med DBU København.


En glad Torben Friberg modtog Jyske Bank prisen for at gøre en forskel for fodbolden i København. 

Årets Klub

Sundby BK blev i december måned kåret som årets klub i DBU København. Det blev markeret på Repræsentantskabsmødet, hvor formand Bo Hammer modtog prisen af Morten Høgsdal fra DBU Københavns bestyrelse. Du kan læse hele begrundelsen for valget af Sundby BK i denne nyhed. Sundby BK vil fejre kåringen, når der afholdes et klubarrangement i løbet af foråret. Sundby BK fik desuden den glædelige nyhed, at klubben er indstillet til prisen som Årets Klub i Danmark. Vinderen af den pris offentliggøres i forbindelse med Danish Football Awards den 21. marts 2016.


Formand i Sundby BK, Bo Hammer (tv), modtog det synlige bevis på kåringen som  årets klub i København. 

Stort tillykke til alle fra DBU København. 

Log ind