Ungtrænere supplerer i Vestia BK

De unge spillere er rollemodeller, der skal varetage træneropgaver og hjælpe til i BK Vestia


BK Vestia har med stor succes gjort ungdomsspillerne til vigtige ressourcepersoner i klubben. Foto: BK Vestia

I Vestia anser man foreningens unge spillere som en ressource, der kan være et vigtigt supplement til klubbens trænerteams. Med midler fra DBU Københavns udviklingspulje har klubben det sidste halve år arbejdet med projektet Ungtrænere, hvor man rekrutterer egnede ungdomsmedlemmer i klubben til trænerarbejde. Formand Søren Vesterbæk oplever, hvordan ungtrænerne opkvalificerer træningen, og han håber, at man på længere sigt kan fastholde de unge som frivillige i klubben.  

Hvordan er projektet forløbet?
-Vi har virkelig fået et kvalitetsløft med de unge trænere. Vi kalder dem med vilje ikke assistenter, for det er ikke meningen. De unge får et ansvar. Det er ikke sikkert, de skal lede og have overblikket som voksne trænere, men de kommer med nogle kvaliteter, som vi andre ikke har. De skal simpelthen være et supplement. De unge er mere åbenlyse rollemodeller. Og så kan de få den visuelle instruktion til at se mere overbevisende ud end en gammel stivbenet en som mig. Det er vigtigt i forhold til børnespillere, der ofte forstår meget bedre, hvis man instruerer visuelt.
I første omgang er det et mål, at vi i løbet af det første år skal have 8-10 ungtrænere uddannet og fungerende i årgangene. Så vidt jeg er orienteret, er der allerede er 3-4 ungtrænere i gang.

Hvad kan andre klubber lære af jeres erfaringer?
-Jeg synes, det er væsentligt at se de unge trænere som en ressource, man kan gøre brug af. Man skal selvfølgelig ikke se dem som en voksen ressource, men en ny form for ressource og supplement, som man kan få meget ud af, hvis man gør det rigtigt. For de kan komme med noget andet end voksne og lidt stivbenede trænere. Både med hensyn til kommunikation, men også den her visuelle instruktion. Jeg synes også, vi kan se, at de unge mennesker virkelig vokser med opgaven og tager ansvar. Det er helt forrygende, hvis vi kan få dem ind i foreningerne på længere sigt.

Hvordan forankres projektet i klubben?
-Vi kommer til at evaluere og justere på projektet og forhåbentligt gøre det endnu bedre. Men hvis jeg har noget som helst at skulle have sagt, så er det kommet for at blive. Vi skal passe på, vi ikke laver for meget langtidsplanlægning med de unge. Så vi laver halvårlige kontrakter, og så skal der være en opfølgning på, hvordan det går. Vi har oven i købet bygget på, så enkelte af dem har tilstrækkelig meget selvtillid til at være kampledere. Så jeg synes allerede nu, at vi er nået rigtig langt.

DBU København bringer udvalgte historier fra klubber, der har modtaget midler fra DBU Københavns udviklingspulje i 2015. Artiklerne har været bragt i det seneste nummer af Københavnsk Fodbold.

DBU København åbner op for ansøgninger til udviklingspuljen 2016 - onsdag den 24. februar 2016. 


Log ind