Herlig fodboldfest i hele København

DBU Københavns afsluttende børnestævner blev en fodboldfest for de mange tusinde deltagere og deres familier

4.700 børn var i weekenden ude i solskinnet og lege med den runde fodbold, da ti københavnske spillesteder lagde baner til 620 børnehold i alderen U6 til U10. De mange børnestævner var med til at sætte et fantastisk punktum for forårets mange børnestævner. Alle spillesteder kunne efterfølgende rapportere om en super god stemning og masser af glade børn, der alle modtog velfortjente guldmedaljer som et synligt bevis på deres deltagelse.

DBU Københavns næstformand, Diana Andersen, tilbragte søndag eftermiddag på Lundehus skolens baner, og hyggede sig med at dele medaljer ud til ca. 500 piger i alderen 7 til 10 år, der alle fik sved på panden og smil om munden:

-Det er en kæmpe motivationsfaktor at komme her som bestyrelsesmedlem og ved selvsyn at opleve alle de her aktive og glade fodboldpiger. Sporten viser virkelig sine styrker på sådan en sommersøndag, siger Diana Andersen.

Kronprinseparret besøgte Brønshøj BK

I Brønshøj BK var der fint besøg, da Kronprinseparret besøgte Tingbjerg Ground for at se prins Christian spille fodbold i U10-stævnet. Derudover var den tidligere landsholdsspiller, Daniel Jensen også på sidelinjen i Brønshøj, der traditionen tro havde gjort meget ud af stævneafviklingen, hvor der blev spillet på stadionbanen og vist highlights fra kampene på storskærmen.  

I BK Union var der også fodboldfeber og højt aktivitetsniveau, da en masse drengehold gik til den på banerne ved Grøndalscentret.:

-Det var et super arrangement, hvor alle var med til skabe en god stemning. Alle hold på nær et enkelt mødte op på dagen, så vi fik afviklet mange kampe i en god atmosfære, fortæller John Emil Wiinberg som var stævneleder for BK Union.

Spillerne hjalp hinanden i B1908

På Amager var der også gang i børnefodbolden med stævner hos B1908 og AB Tårnby. Førstnævnte kunne glæde sig over et veltilrettelagt stævne, hvor der blev udvist fin sportsånd, da BK Vestia manglede to-spillere for at kunne stille hold i U10 C-rækken:

-Vi fik besøg af tre drenge fra Vestia BK, der stillede alene op i 5-mands fodbold. Det siger meget om hjertet i fodbold at spillere fra B1908, KB og AB Tårnby hjalp de tre drenge med at stille spillere til rådighed så de kunne være med hele dagen. De tre drenge fik en medalje og naturligvis en is af B1908 efter turneringen var slut, fortæller Jan Amtrup fra B1908.

DBU København vil gerne sige tak til værtsklubberne fra BK Union, Brønshøj BK, B1908 , FA2000, Skovshoved IF, AB Tårnby, Jægersborg BK, HIK, CPH Youth FC og GVI. 

Hvis du har billeder fra stævnerne er du velkommen til at dele dem på DBU Københavns Facebook profil eller via DBU Københavns Instagram-profil (dbu_kbh).


Spillere fra KFUM og Fremad Valby hilser på hinanden inden kamp. 


B93-piger med guldmedaljerne om halsen.


Pigerne fra BK Vestia stiller op til holdfoto. 


U9 drenge fra Nørrebro United. 


Glade børn og forældre til pigestævnet i CPH Youth FC. 


4.700 børn var i alt på banen ved DBU Københavns afsluttende børnestævner. 


Hoppeborg og Panna Bane ved BK Unions drengestævne. 

Foto: DBU København, B1908 og Christian Haslund. 

Log ind