Skræddersyet forløb for akademikere

Fodboldklubber spiller en afgørende rolle i beskæftigelsesprojekt, der skal bringe unge akademikere ud på jobmarkedet


Det seneste hold af akademikere som var med i ELI er nu nede på 6 deltagere. Målet er at få 60 % i job. 

Erhverv, Ledelse og Idræt har til formål at hjælpe nyledige akademikere i job med hjælp fra lokale idrætsforeninger. Et skræddersyet forløb med fokus på mentoring og ledelse er sammen med 11 ugers praktik med til at skabe resultater. DBU København har i samarbejde med Würtz Extemp afsluttet det tredje ELI-forløb siden 2014. Indtil nu viser resultaterne, at 6 ud af 10 akademikere er i job senest tre måneder efter forløbets afslutning.

Ifølge Benny Würtz, der er projektleder på Erhverv, Ledelse og Idræt er idrætsforeningerne en vigtig samarbejdspartner. De yder en stor samfundsindsats samtidig med, at akademikerne hjælper foreningerne med komplekse opgaver som de frivillige har svært ved at tage hånd om i en travl hverdag

-Idrætsklubberne har en meget vigtig rolle i ELI, for her kan akademikerne komme ud og løse nogle meget konkrete opgaver i deres eget tempo. Derudover er idrætsforeningen et fantastisk mødested, hvor der skabes netværk og kontakt til mange nye mennesker, fortæller Benny Würtz.

ELI forløbet starter med en uges lederuddannelse, herefter kommer akademikerne ud i fire ugers praktik i en idrætsklub og så skal de tilbage på skolebænken for at træne det personlige lederskab. Herefter er akademikerne parate til at træde ind over dørtærsklen til en virksomhed.

DHL er begejstret for ELI

En af de virksomheder, der har deltaget i det seneste ELI forløb er den internationale transport- og logistikvirksomhed, DHL Express. Her har man været glade for ELI fordi, der arbejdes målrettet med det, som det handler om – at få de ledige akademikere ind på jobmarkedet.

-Da vi fik præsenteret konceptet omkring Erhverv, Ledelse og Idræt var koblingen mellem idræt, virksomhed og akademiker interessant for os. Vi ser mange paralleller mellem sportens verden og vores virksomhed – da det ofte er nogle af de samme værdier, som vi lever efter: Passion, pålidelighed, effektivitet og teamwork. Og på samme måde som i vores branche: Great is in the detail, siger Tobias Quistorff-Refn som er Commercial Manager hos DHL Express.

I DHL ser man det som en stor styrke, at akademikerne allerede er i gang og kommer direkte fra en idrætsklub, hvor de har været vant til at løse arbejdsopgaver. Det gjorde, at indkøringsfasen var nemmere at håndtere.

-Det var tiltalende for os, at konceptet var kort og koncentreret. Vi fik lavet en udviklingsplan med nogle konkrete arbejdsopgaver som vi ønskede at Rikke (Red: Odgaard Sørensen) skulle løse, og fordi hun kom fra et praktikforløb i en idrætsforening, hvor hun også havde lavet en markedsanalyse var det nemt for hende at gå til opgaven, siger Tobias Quistorff-Refn, som takkede ja til at have Rikke i erhvervspraktik i en syv ugers periode.

Erhverv, Ledelse og Idræt                                       

I det seneste ELI-forløb, som blev etableret i samarbejde med Gentofte Kommune og Lyngby-Taarbæk kommune i september 2015 gennemførte otte akademikere. I løbet af de 13 uger som forløbet varer har to akademikere indtil videre fået job. Målet er, at 60 % af akademikerne skal i job seneste tre måneder efter afslutningen på erhvervspraktikken. Forløbet afsluttes i primo marts og frem til afslutningen vil der være løbende sparring og netværksmøder som akademikerne selv har ansvar for at organisere. 

Log ind