DBU SKOLEPOKALEN

Skolefodboldturneringen 2020/2021 drives i et samarbejde mellem DBU og DR Ultra. Turneringen har fået navnet Ultra Skolepokalen.

Ekstra Bladets Skolefodboldturnering har siden 1961 været en fast tradition i dansk fodbold. Knapt 700.000 skolebørn har været med i turneringen, hvor prominente landsholdsnavne som Preben Elkjær, Michael Laudrup og Pierre Emil Højbjerg også har deltaget.

Skoleturneringen har tradition for at skabe glæde og dyrke fodboldens fællesskab over hele landet. Det vil fortsat være styrken i den nye turnering, som får en ny struktur med to gruppespil i de indledende runder og et slutspil med knock-out kampe.

De nye gruppespil, som spilles i de indlende runder spilles i stævneform, hvor holdene inddeles i puljer á op til 4 hold inden slutspillet, der starter med 1/8 finaler.

Skolefodbold og Corona
På grund af risiko for smitte med Covid-19 spilles turneringen 2020/2021 som en cup turnering. Du kan få flere informationer på Ultra Skolepokalen.dk.

Fakta:

• DBU Skolepokalen er en landsdækkende fodboldturnering, der siden 1961 har samlet flere hundrede tusind børn og unge fra landets skoler omkring fodbolden. Alle danske folkeskoler, privatskoler, friskoler og efterskoler kan deltage med to drenge- og to pigehold hver.
  • I 2019 er der 1167 deltagende hold fordelt på 8 kredse i Danmark. 664 drengehold og 503 pigehold.
  • En indledende kamp varer 2 x 15 minutter, og der spilles 3 kampe pr. hold i en pulje på 4 hold. Der spilles 11-mandsbold på stor bane.