Nordisk turnering

I årene kort efter årtusindskiftet mellem 1900- og 2000-tallet spillede man Royal League med deltagelse af de bedste hold fra Norden. Tankerne rumlede tilmed om at ville erstatte de hjemlige Superligaer – incl. den danske - med en Nordisk Superliga. Både for at højne spillets internationale niveau her i Norden – åbne for at få et hold fra de nordiske lande fast med i det, der blev til Champions League – og for at øge tilskuer- og medieinteressen. Det er dog foreløbigt døet hen igen.

I samme periode – omkring år 2000 – spillede man også længere nede i international turnering. Et samarbejde henover Øresund – nu var Øresundsbroen jo kommet til – lå lige for. Det blev de ældste på ungdomssiden – ynglinge, junior, damejunior – der fik den mulighed. At supplere sin egen turnering med et par kampe mod skånske i en ekstraturnering. Det holdt et par sæsoner – lidt længere end Royal League, men også det døde hen igen.

Tanken var ikke ny. I starten af 1930erne – på mange måder en kriseperiode også for de nordiske samfund – havde 6 klubber fundet sammen og stiftet den Skånsk-Danske Reserveholdsturnering. En dobbelt turnering, hvor alle mødte hinanden ude og hjemme. De seks klubber var delt med 3 på hver side af Øresund, som hver måtte krydse 3 gange undervejs i turneringen for at komme i kamp. Fra svensk side deltog Helsingborg IF, Malmö FF og Landskrona Bois. De danske var B 93, HIK og Frem – med danske Frem som vinder i sæsonen 1933/34. Vi kan læse, at svenske Helsingborg IF vandt i 1935/36. Den videre skæbne for turneringen kender vi ikke – om den findes helt frem til Danmarks Besættelse ved vi ikke. Den findes i hvert fald ikke længere.

Kilde : Frems 50 års jubilæumsskrift

Kilde Frem 50 år

De to øvrige danske deltagere

De tre svenske deltagere

FCKs trøje med Royal League-logoet, da en lignende turnering så dagens lys.