Marie Bebudelsesdag

Klubber fødes – klubber dør. Helt som mennesker. Og de nye skal have navn – døbes om man vil, selv om det endnu ikke sker i en kirke eller andet religiøst hus, men på en stiftende generalforsamling. Og så dog alligevel ..

Vi er tilbage i 1893 – de første af de større klubber er bukket under og afgået ved døden. Det gælder Melchioranernes Boldklub i foråret 1892 og den første Østerbro Boldklub i foråret 1893. To klubber med cricket på sit sportsprogram og så lidt fodbold oveni. De mest ivrige kunne ikke forlige sig med, at de ikke kunne dyrke deres elskede cricketspil – det førte til at man drøftede at starte en ny klub. Som man ville have gjort i dag, gjorde man også dengang – nedsatte et udvalg eller kommission. I dette tilfælde med 3 fra den nu nedlagte MB og 3 fra den ligeledes nedlagte ØB. De to klubber havde ikke været lige gode venner, mens de levede – så man holdt i hvert fald en markant 7. person (Aage Buntzen fra ØB) ude fra kredsen. Man var bange for, at blot hans tilstedeværelse ville være nok til, at ideen var dødfødt fra start.

Flere møder blev holdt før man en aftensstund mødtes i Store Kongensgade 39 – i Harald Simonsens hjem, en af de 6. Her enedes man om at stifte en klub alene for cricket – men navnet, det kunne man ikke enes om. Mange forslag kom frem, men lige lidt hjalp det. Så entrede Haralds søster, frøken Marie – det smager jo helt bibelsk – stuen, hvor de ivrige og højrøstede unge herrer opholdt sig. Med sikkert kvindeligt instinkt bekendtgjorde hun, at klubben kort og godt burde hedde ”Cricketklubben af 1893”. Så var den debat afsluttet – frøken Marie var blevet gudmor til det, der i dag hedder B. 93. Klubben har ikke stiftelsesdag på Marie Bebudelsesdag – det havde ellers været passende.

Kilde : B 93s 50 års jubilæumsskrift

Kilde B 93 50 år