Klods-Hans

I efteråret 1960 lå Hellas i Københavnsserien. I de indledende københavnske runder af DBUs Landspokalturnering havde man slået Sylvia, HB og senest Sundby ud. Nu trådte man ind i de landsdækkende runder – trak Randers Freja på hjemmebane. Kampen skulle først spilles søndag 27. november – og det måtte så blive i Sundby Idrætspark for det kunne ikke gå på de hjemlige baner i Engdraget på den tid af året. Man trænede op til kampen – Københavnsserien holdt sæsonpause efter 30. oktober – på lysbanen i Valby.

Holdet blev sat om tirsdagen – alle skulle på kampdagen møde op hos holdets ældste spiller, Erling "E.P." Pedersen, - til ”hakkedrenge” med spejlæg. E.P. var overbevist om, at kampen ville blive hans sidste på Hellas´1. hold – men det gjorde han selv og de 10 holdkammerater senere på dagen til skamme. Holdet måtte trækkes med Erling endnu et stykke tid – det var de faktisk glade for. Holdet havde Erik Høy med som reserve – måske skulle han have haft titel af chefinspirator. For han berettede i omklædningsrummet, at han havde hørt det samlede Randers Freja-hold udtale, at hvis ikke de vandt mindst 10-0, var det for sløjt. Denne ”hvide løgn” var i høj grad med til at sætte Hellas op. Hellas vandt 1-0.

Over radioen hørte man senere på eftermiddagen, at man ved lodtrækningen på DBUs kontor havde trukket Skovshoved fra 1. division på udebane. En klar skuffelse – dels var det jo en overmagt, dels ville man gerne have været på en rejse til Provinsen. Kampen skulle spilles 4. december på Gentofte Stadion som dagens opgør nr. 2 – forinden skulle HIK spille mod Næstved. Succesen gentaget – hakkedrenge på kampdagen, denne gang hos fru Gunnar Andersen. Banen selvsagt et mudderinferno – ”Aldrig er så få blevet så beskidte med så godt et resultat”. For Hellas vandt 2-1. BT sammenlignede Hellas med Klods-Hans – på den gode, sjove måde.

Lodtrækningen gav Frem Sakskøbing på hjemmebane – til foråret, nærmere bestemt lørdag 11. marts, Kongens fødselsdag. Frem Sakskøbing spillede i 2. division – men var ikke desto mindre nået helt frem til finalen året før. Denne gang samledes man hos Erik Høy op til kampen til ”kopkaffekomsammen”. Sandelig om Hellas ikke vandt 3-2. Hvem skulle man nu møde – det blev ved lodtrækningen afsløret, at Hellas skulle en tur til Provinsen – for at møde vinderen af det jyske derby Vejle-AGF. Det vandt AGF – og 17. april 1961 mødte Hellas så frem på Århus Stadion til kvartfinalen – klarede 0-0 for så i overtiden at måtte bøje sig og gå fra banen med et samlet 0-1. Ikke ufortjent fik Hellas BTs trofæ – et flot sølvkrus – overrakt umiddelbart før Danmark mødte DDR (Østtyskland) i en landskamp i Idrætsparken. 37.000 tilskuere klappede, da sportsredaktør Børge Munk Jensen motiverede valget for største pokal-præstation med ”beviset på, hvad godt sammenhold og ukuelig sejrsvilje kan føre til”.

Kilde : Hellas 40 års jubilæumsskrift.

Kilde Hellas 40 år

Frem Sakskøbing blev besejret

Randers Freja var de første til at strække gevær

Også Skovshoved fra det hjemlige KBU måtte se sig besejret

AGF blev til sidst for stor en mundfuld