Håndbold kom ham til gode

Nils Jensen levede et liv i fodbold. Godt nok blev han udlært slagter og pølsemager – men det var fodbold det ½ liv. Tæt på at håndbold var blevet det andet ½. For Nils Jensen mente som ung målmand i KB ikke at han fik nok motion – så hvorfor ikke kaste sig over håndbold også. Det blev i Ajax – KB har jo ikke håndbold.

17 mål i en og samme kamp i bedste række mod Tarup. Rekord – blev dog kort efter overgået af først Mogens Olsen, Århus KFUM og senere nettede Peter Nielsen, Ajax 19 gange i en og samme kamp mod Skovbakken. Det blev til 5 kampe på U-landsholdet i håndbold – og det blev også senere til en enkelt fodboldlandskamp. Faktisk var det kun en ½ - for Nils blev sat ind i pausen mod Finland på hjemmebane, da Erik Gaardhøje fra Esbjerg følte sig svimmel i pausen. 3-0 ved halvleg – kampen endte 8-1 til Danmark. Det enlige finske mål blev scoret ved at bageste forsvarer John Madsen fra Gaardhøjes klub Esbjerg lagde for kort tilbage så det blev en gratis friløber til den finske angriber.

Netop håndboldspillet kom til at betyde fantastisk meget for Nils’ fodbold-målmandsspil. Det blev hans varemærke, at han af og til tog bolden op – ofte med kun 1 hånd – og kastede den langt op over midten. Bolden lå ofte millimeterpræcist til en medspiller, der kunne sætte et hurtigt kontraangreb ind. Ikke slyngkast – næh, det var et håndledskast med en læderbold, der godt kunne være noget tungere end vores dage plastovertrukne. Og den kunne tilmed skrues, så den ændrede retning, når den ramte jorden - en ekstra finesse som Nils også mestrede.

Debut for KB's bedste hold i landets fineste række noget af et drama. Nils var selv om han endnu var yngling blevet rykket op et år før tid, men lå samtidig inde som soldat i Roskilde – var i weekenden på manøvre i Slagelse. Pludselig kommer en officer hen og spørger til navn og grad. Da Nils kunne bekræfte både navn og grad, fik han besked på straks at møde til fodboldkamp i Parken – den normale førstemålmand Jørgen ”Goggi” Johansen var blevet forhindret med en skade. Transporten noget af et problem – men det blev løst. Kampen var mod Køge – og se om det ikke var mod Nils´egen korporal, John Kramer. Ham kunne han jo faktisk have fulgtes med, hvis de havde vidst det i tide. Menig Jensen vandt det slag 1-0.

Det blev også til to kampe på militærlandsholdet mod Sovjet – med Arne Sørensen som træner. Finn Sterobo fra OB var reserve – og ikke helt tilfreds med det, så da han også til 2. kamp skulle være det, rejste han hjem. Efter en tid i Svendborg – her kunne han få en slagterstilling i en butik – gik det retur til København, hvor Nils’ mor havde fundet en stilling i en københavnsk slagterbutik til sønnike. Igen håndbold i Ajax og fodbold i KB – for ret hurtigt at måtte se en endnu yngre slå sig af her – Per Funch Jensen. Skæbnen ville, at Per var blandt de omkomne ved flyulykken i Kastrup, så Nils kom på KBs 1. hold igen og forblev her i mange sæsoner. Så var det slut med håndbold – ellers yderst tæt på A-landsholdet. Slagterjobbet blev droppet – til fordel for et job som ølkusk, senere blev han bilsælger, igen ølkusk for så over en tid som KBs opsynsmand at ende som leder af KI på Kløvermarken.

Kilde : Københavnsk Fodbold 2009 nr. 6

Kjøbenhavns_Boldklub.png

Nils Jensen vogtede målet for KB

Nummer 62 Køge.png

Dagens modstander for KB